Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen Karagöl, sonbaharın son günlerinde ziyaretçilerini yeşilin ve mavinin en güzel tonlarıyla karşılıyor. Ladin ve çam ağaçlarıyla çevrili bu doğa harikası, fotoğraf tutkunları için eşsiz kareler sunarken, kamp severler ve trekking meraklıları için de ideal bir destinasyon olma özelliği taşıyor. Karagöl, doğayla baş başa kalmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin yıl boyunca uğrak noktası oluyor.

Ziyaretçilerin yorumları: Karagöl'ün büyüleyici atmosferi

Karagöl'ü ziyaret edenlerden biri olan İzmitli Gözde Yılmaz, Artvin'e bir düğün vesilesiyle geldiklerini ve Karagöl'ün doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulduklarını belirtti. "Yeşil ve mavinin böylesine iç içe geçtiği bir yer görmek istedim. Beklentilerimin çok ötesinde bir güzellikle karşılaştım. Fotoğraflarda bile bu kadar güzel görünmeyen bu doğa harikasını herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum," diye konuştu.

İhtiyaç askıda defter ve kalem uygulaması İhtiyaç askıda defter ve kalem uygulaması

İstanbul'dan gelen Cem Yılmaz ise, bu yıl tatil rotasını Ege yerine Karadeniz'e çevirdiğini ve ilk durak olarak Şavşat Karagöl'ü tercih ettiğini belirtti. "Doğası, gölü ve temizliği ile gerçekten harika bir yer. Tavsiye üzerine geldim ve çok memnun kaldım. Karagöl'ü görmek isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim," dedi.

Artvinli olmasına rağmen ilk kez memleketinin doğasını keşfetme fırsatı bulan Aslı Uzun, Karagöl’ün beklentilerini fazlasıyla karşıladığını ifade etti. "Karagöl gerçekten anlatıldığı kadar varmış. Harika fotoğraflar çektik ve Karadeniz'in enerjisini sonuna kadar hissettik. Burası, doğayla iç içe unutulmaz anılar biriktirmek isteyenler için mükemmel bir yer," dedi.

Karagöl'ün büyüsüne kapılanlar için unutulmaz bir deneyim

Karagöl’ün işletmecisi Göksu Özgen ise bu doğal güzelliğin yerli ve yabancı turistler için popüler bir destinasyon haline geldiğini belirterek, "Karagöl, havadan bakıldığında kalp şeklindeki görünümüyle 'Kalpli Göl' olarak da biliniyor. Son yıllarda özellikle yabancı turistlerin ilgisi arttı. Azerbaycan, Avustralya, İran ve Almanya gibi ülkelerden birçok misafir ağırlıyoruz. Karagöl, şehrin stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa kalmak için harika bir yer. Herkesin bu güzelliği hayatında en az bir kez görmesini tavsiye ederim," diye konuştu.

Doğal güzellikleri ve huzur dolu atmosferiyle Şavşat Karagöl, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak bölge turizmine önemli bir katkı sağlıyor. Karadeniz'in eşsiz doğasını keşfetmek ve unutulmaz anılar biriktirmek isteyenler için Karagöl, mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Editör: Elif Erbay