Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in yaş haddinden dolayı emekli olacağı iddiaları gündemde yer alırken, Arif Çetin kimdir, kaç yaşında, evli mi, aslen nereli ve kariyerine dair merak edilen birçok soru da gündeme geliyor. İşte Orgeneral Arif Çetin hakkında tüm detaylar…

Arif Çetin Kimdir?

Orgeneral Arif Çetin, 1959 yılında Ankara'nın Kalecik ilçesinde doğmuştur. 1980 yılında Kara Harp Okulu'ndan teğmen olarak mezun olmuş, ardından 1981 yılında Piyade Okulu'nu tamamlamıştır. Çetin, kariyeri boyunca birçok kritik görevde bulunmuş, 2017 yılında orgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutanı olarak atanmıştır.

Arif Çetin Kaç Yaşında ve Nereli?

Arif Çetin, 1959 doğumlu olup 65 yaşındadır ve aslen Ankara'nın Kalecik ilçesindendir. Kariyerinde birçok başarıya imza atan Çetin, yaş haddinden dolayı emekli olacağı yönündeki iddialarla gündeme gelmiştir.

Arif Çetin Evli mi?

Orgeneral Arif Çetin, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilen Çetin, kariyeri boyunca birçok önemli askeri görevde yer almıştır.

Süphan Dağı ilk kar ile beyaza büründü Süphan Dağı ilk kar ile beyaza büründü

Arif Çetin’in Görevleri ve Rütbesi 

Arif Çetin, 2017 yılında orgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutanı olarak atanmıştır. Görev süresi boyunca, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kritik askeri görevlerde bulunmuş ve 2007 yılında tuğgeneralliğe, 2011 yılında tümgeneralliğe, 2016 yılında ise korgeneralliğe terfi etmiştir.

Editör: Haber Merkezi