ABD'nin New York City kentinde Manhattan'ın merkezine giden sürücülerden ücret alma planı, Metropolitan Ulaşım İdaresi'nden (MTA) ilk onayı aldı.

İsveç’te Filistin’e destek gösterisi İsveç’te Filistin’e destek gösterisi

MTA'nın yönetim kurulu çarşamba günü dokuza karşı bir oyla ücretlendirme programının ilerlemesine izin verdi. Şehrin metrolarını, otobüslerini ve banliyö trenlerini işleten kurum, 'sıkışıklık fiyatlandırması' için hayata geçecek yeni uygulamayı planlayacak.

MTA'nın verdiği ilk onay bu kuruluşun ücretlendirme yapısı hakkında kamuoyu görüşü alma sürecini başlatmasına olanak tanıyacak. Eğer süreç istenildiği gibi tamamlanırsa sürücülerin geçiş ücretini mayıs ya da haziran ayında ödemeye başlaması hedefleniyor.

BÖLGEYE GİRENDEN PARA ALINACAK

Uygulama hayata geçerse binek araçlar yoğun dönemlerde 15 dolar öderken, kamyonlar 24 ila 36 dolar arasında bir ücret ödeyecek. Bu uygulama ABD'de bir ilk olacak.

Plan, tatil sezonu ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu gibi trafik alarmı verilen günlerde geçiş ücretlerinin yüzde 25 oranında artırılmasını da içeriyor.

Geçiş ücreti taksi şoförlerine ve kiralık araçlara uygulanmayacak. Bunun yerine yolculardan yolculuk başına, taksiler için 1,25 dolar, Uber ya da Lyft gibi araç paylaşım sistemlerine binenler için 2,50 dolar alınacak.

Diğer yandan New Jersey'de açılan bir dava uygulamayı erteleyebilir. New Jersey Valisi Phil Murphy, mahkemenin MTA'yı daha uzun bir çevresel analizden geçmeye zorlaması için dava açtı.

YILDA 1 MİLYAR DOLAR GELİR

Yetkililer, trafik sıkışıklığı fiyatlandırmasının yılda 1 milyar dolarlık bir gelir getireceğini öngörüyor. Ayrıca MTA bu gelir sayesinde 15 milyar dolar borçlanabilecek.

Finans komitesine başkanlık eden MTA yönetim kurulu üyesi Neal Zuckerman, uygulamanın halihazırda 47 milyar dolar ödenmemiş borcu bulunan MTA'ya gerekli altyapı ihtiyaçlarını finanse etmek için yeni bir gelir kaynağı sağladığını söyledi.