Apple'dan yapılan açıklamaya göre, bu yeni seçenekler, AB'de yürürlüğe giren "Dijital Pazarlar Yasası"na uyum sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor.

Apple’dan Ab’de Kendi Mağazası Dışında Uygulama İndirmeye İzin (2)

Yeni seçenekler kapsamında, geliştiriciler kendi ödeme sistemlerini kullanarak uygulama içi ödemeleri kabul edebilecek ve iOS dışındaki kaynaklardan uygulamaları indirmelerine izin verebilecek.

Apple’dan Ab’de Kendi Mağazası Dışında Uygulama İndirmeye İzin (4)

İşte iPhone 16'nın gerçek görselleri İşte iPhone 16'nın gerçek görselleri

Apple, bu yeni seçeneklerin, kötü amaçlı yazılım, sahtekarlık ve dolandırıcılık gibi güvenlik riskleri oluşturabileceğini belirterek, bu riskleri azaltmak için yeni koruma önlemleri de getiriyor.

Apple’dan Ab’de Kendi Mağazası Dışında Uygulama İndirmeye İzin (3)

Bu önlemler arasında, geliştiricilerin uygulamalarını App Store'a göndermeden önce daha sıkı bir incelemeden geçmesi ve uygulama içi ödemeleri işlemek için Apple'ın güvenlik standartlarını karşılaması yer alıyor.

Apple’dan Ab’de Kendi Mağazası Dışında Uygulama İndirmeye İzin (5)

Yeni seçenekler, bugünden itibaren test edilmeye başlanacak ve mart 2024'ten itibaren AB'deki tüm kullanıcılara sunulacak.

Apple’dan Ab’de Kendi Mağazası Dışında Uygulama İndirmeye İzin (1)

Geliştiriciler, yeni seçenekleri kullanmak için Apple'ın yeni iş şartlarını kabul etmek zorunda olacak. Bu iş şartları, AB'deki uygulamalara yönelik olarak daha düşük komisyon oranları da içeriyor.