Indiana, Massachusetts, Nevada ve Washington eyaletleri, Apple'ın rekabete aykırı uygulamalarını gerekçe göstererek davaya destek verdi.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ilk olarak Mart ayında 16 eyaletin başsavcısının katılımıyla New Jersey Bölge Mahkemesi'ne başvurulduğu hatırlatıldı. Yeni katılımlarla birlikte davaya dahil olan eyalet sayısı 20'ye yükseldi. Bakanlık, bu yeni gelişmeyi ve dava dilekçesinin düzeltilmiş halini mahkemeye sunduğunu belirtti.

Apple Türkiye Iş Ilanı

Teknoloji bağımlılığı yeni hastalıkları tetikliyor Teknoloji bağımlılığı yeni hastalıkları tetikliyor

APPLE PAZAR GÜCÜNÜ KÖTÜYE KULLANIYOR

Mart ayında açılan davada, Apple'ın pazar gücünü kötüye kullanarak tüketicilerden, geliştiricilerden, içerik oluşturucularından, sanatçılardan, yayıncılardan, küçük işletmelerden ve tüccarlardan daha fazla para kazandığı iddia edilmişti. Dava dosyasında, Apple'ın geliştiricilere sözleşmeye dayalı kısıtlamalar getirerek ve onların kritik erişimlerini engelleyerek yasa dışı bir tekel oluşturduğu öne sürülmüştü. Ayrıca, Apple'ın bu davranış biçiminin her adımının, akıllı telefon tekeli etrafındaki hendeği güçlendirdiği iddia edilmişti.

Apple-2

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Davanın genişlemesi, teknoloji devi Apple üzerindeki baskıyı artırırken, şirketin rekabet uygulamalarına yönelik tartışmaların daha da alevlenmesine yol açtı. Apple ise bu suçlamaları reddederek, rekabetçi bir piyasa ortamı sunduğunu ve geliştiricilere eşit şartlarda fırsatlar tanıdığını savunuyor.

Bu davanın sonucu, ABD akıllı telefon pazarında ve daha geniş anlamda teknoloji sektöründe önemli etkiler yaratabilir. Dava süreci ilerledikçe, mahkemenin vereceği karar, sektördeki rekabet politikalarını yeniden şekillendirebilir.

Editör: Elif Erbay