Şirket, kullanıcılarına gönderdiği bildirim e-postasıyla, "paralı casus yazılım saldırısının" gerçekleşme ihtimaline dair bilgilendirme yaptı.

Reuters'in elde ettiği bilgilere göre, Apple, kullanıcılarına gönderdiği e-postada, saldırganların "iPhone'u uzaktan ele geçirmeye" çalıştığını tespit ettiklerini belirtti. Bu tür saldırıların nadir görünse de, sıradan siber suçlardan veya kötü amaçlı yazılımlardan çok daha karmaşık olduğuna dikkat çekildi.

Apple, 2021'den bu yana yılda birkaç kez benzer tehdit bildirimleri gönderdiğini ve bugüne kadar 150'den fazla ülkedeki kullanıcıları bilgilendirdiğini ifade etti. Ancak, şirket, bu tehditlerin devlet destekli saldırganlarla ilişkilendirilmediğini belirtti.

Geçen yılın Ekim ayında, bazı Hintli milletvekilleri, Apple'ın bir bildiriminde, "Apple, Apple kimliğinizle ilişkili iPhone'unuzu uzaktan ele geçirmeye çalışan devlet destekli saldırganlar tarafından hedef alındığınıza inanıyor" ifadesinin yer aldığını sosyal medyada paylaşmışlardı. Ancak, şirket daha sonra bu tehdit bildirimlerinin herhangi bir devlet destekli saldırganla ilişkilendirilmediğini açıklamıştı.

Bayraktar TB3 testi geçti Bayraktar TB3 testi geçti

Apple kullanıcıları, bu tür tehditlere karşı dikkatli olmaları ve güvenlik önlemlerini güncel tutmaları konusunda uyarılıyor.