Erdoğan'dan teğmenlere: Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Erdoğan'dan teğmenlere: Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz?

Bağırsak ve mide rahatsızlıkları nedeniyle muayene olan T.A., Cantimur’un kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ederek önce hastane yönetimine, ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Bu şikayetin ardından, Savcılık ve Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Soruşturma, Cantimur’un 2018-2023 yılları arasında F.K., S.U., D.B., D.D., T.A., F.D. ve N.S. adlı hastalara yönelik cinsel saldırıda bulunduğunu ortaya koydu.

İddianamede, şikayetçilerin ortak şikayet konusu olarak Cantimur’un muayene sırasında hastalarını yalnız aldığı ve kıyafetlerini soyarak cinsel saldırıda bulunduğu belirtiliyor. Bilirkişi raporunda, bazı muayenelerin tıbbi gerekçelere uygun olmadığı ve cinsel amaçlı yapıldığı ifade edildi.

Cantimur, suçlamaları reddederek, muayenelerini işin doğası gereği gerçekleştirdiğini savundu. Ancak savcılık, müştekilerin ifadeleri ve tanık beyanları doğrultusunda cinsel saldırı eyleminin gerçekleştiği kanaatine vararak, Cantimur’un 153 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Cantimur’un yargılanması önümüzdeki günlerde başlayacak.

Editör: Elif Erbay