Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, 6 ilde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli olarak İstanbul, Adana, İzmir, Konya ve Diyarbakır'da düzenlenen “Kuyu-27” operasyonları kapsamında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Gizli tanık 'Pamuk’ Daltonların kirli yüzünü anlattı Gizli tanık 'Pamuk’ Daltonların kirli yüzünü anlattı

Operasyonun hedefinde, elebaşılığı yurt dışında tutuklu bulunan Beratcan Gökdemir'in liderliğini yaptığı organize suç örgütü yer alıyordu. Suç örgütünün, iş insanlarından haraç toplamak amacıyla zorla tahsilat yaptığı, kendilerine direnenleri darp ettiği ve ölümle tehdit ettiği tespit edildi. Ayrıca örgüt üyelerinin adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, genel güvenliği tehlikeye sokma ve mala zarar verme gibi suçlara karıştıkları belirlendi.

Düzenlenen operasyonlarda, 23 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve yüksek miktarda para ele geçirildi. Suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma ve operasyonlar devam ediyor.

Editör: Elif Erbay