Cumhur Altıok yazıyor

Bugüne kadar yumuşama çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla CHP ve bakanlar arasında bir dizi görüşme gerçekleşti. CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe dört saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

İki bakan daha istifasını istedi İki bakan daha istifasını istedi

CHP İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ise 10 Haziran’da, Erdoğan-Özel görüşmesinden bir gün önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldi. Murat Bakan görüşmenin ardından gazetecilerin görüşmenin içeriğine ilişkin sorularına net bir yanıt vermemişti. İddiaya göre gölge bakan Murat Bakan, Yerlikaya’dan kendisi için koruma talep etmiş. Yerlikaya ise Murat Bakan’ın bu talebi üzerine “Tabi gölge bakana gölge koruma veririz” esprisini yapmış.

Peki Murat Bakan neden koruma istiyor? Akıllara bir tek Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasında geçen çekişme geliyor… Soylu, o dönemde Murat Bakan ile ilgili "Emniyet içerisinde paralel bir yapı kurmaya çalışan bir anlayışın kendisidir. FETÖ'nün ikinci paralel yapısını oluşturmaya çalışıyor. Bütün sistem elimizdedir. Bütün sistem de yargıya intikal ettirilecektir. Son çerçevesini çiziyoruz. Emniyetin içerisinde FETÖ'den sonra bunlar yeni bir sistem kurmaya çalışıyor. Emniyetin içerisinde yeni bir sistem kurmaya çalıştılar. Biz bu yeni sistemi tespit ettik. Birçoğunu açığa aldık. Birçoğuyla ilgili şimdi şemamız bellidir. Çok net söylüyorum. Murat Bakan bunların başındadır. Bedeli çok ağır olacaktır" demişti. 

Soylu ile arasının iyi olmadığı bilinen Yerlikaya gölge bakana koruma tahsis edip etmeyeceği merak konusu oldu.