Anasınıfı ve 1. sınıf kayıtlarının başlangıç tarihleri ve kayıt süreçleri veliler tarafından merak ediliyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için gerekli bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

1. Sınıf Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

  1. sınıf kayıtları, çocuğun doğum tarihine göre yapılır. 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar 1. sınıfa kayıt yaptırabilir. Yaş hesabı, çocuğun doğum tarihi ile 30 Eylül 2024 tarihi arasındaki zamana göre yapılmalıdır.

Kesin Kayıt Nasıl Yapılır?

Kesin kayıt işlemleri e-Okul sistemi üzerinden alınır. Velilere "Acil Durumlarda Başvuru Formu (EK-1)" doldurulur ve "Sözleşme (EK-2)" imzalatılır. Kayıtlarda, zorunlu eğitime başlayacak çocuklar ile okulun bulunduğu kayıt alanındaki çocuklara öncelik tanınır.

İlkokul Kayıtları Otomatik Mi?

Evet, ilkokul 1. sınıf kayıtları otomatik olarak yapılır. Öğrencilerin adresine en yakın okul, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre belirlenir. Veliler, e-Okul üzerinden çocuklarının kayıtlı olduğu okulu öğrenebilirler.

1. Sınıf Kayıtları İçin Okula Gitmek Gerekir Mi?

İlkokul 1. sınıf kayıtları adres bilgilerine göre otomatik olarak yapılır. Velilerin okula gitmesine gerek yoktur. Ancak, kesin kayıt işlemleri için gerekli belgelerin okul tarafından talep edilmesi durumunda veliler okula başvurmalıdır.

1. Sınıf Kaydı Yapılmazsa Ne Olur?

Kayıt yenileme işlemleri yapılmazsa, öğrenci o yarıyılda derslere giremez ve bu süre öğrenim süresinden sayılır. Öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.

Ortaokul Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Ortaokul kayıtları da bu tarihlerde yapılacaktır.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Sinop'a gitti! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Sinop'a gitti!

Kayıt Bölgesi ve Adresin Önemi Nedir?

Kayıt işlemlerinde çocukların kayıt alanındaki okullara yerleştirilmesi önceliklidir. Veliler, çocuklarının kaydının yapılacağı okulu e-Okul sistemi üzerinden öğrenebilirler.

Editör: Haber Merkezi