Sezon başında Türk Telekom'dan Anadolu Efes'in başına geçen 43 yaşındaki Erdem Can, 18 lig maçında 15 galibiyet ve 3 yenilgi elde etti. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 33 puanla lider konumda bulunan Anadolu Efes, THY EuroLeague'de ise 9 galibiyet - 15 mağlubiyetle 16. sırada yer alıyor.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Anadolu Efes Spor Kulübü olarak Sayın Erdem Can ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Kendisine kulübümüze verdiği emekler için teşekkür eder, bundan sonraki kariyeri için başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Erdem Can, önceki sezon Türk Telekom'da görev yapmış, EuroCup'ta final oynamış ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu lider tamamlamıştı. Ancak play-off'ta Pınar Karşıyaka'ya yarı finalde elenmişti. 2022-2023 EuroCup sezonunda ise en iyi baş antrenör seçilmişti.

Erdem Can Kimdir?

Ankara'da 3 Kasım 1980 tarihinde doğan Erdem Can, kariyerine 2008-2010 yılları arasında Türk Telekom'da asistan olarak başladı. 2010-2012 yılları arasında Eskişehir'de başantrenörlük görevini üstlendikten sonra Fenerbahçe Beko'da yardımcı antrenör olarak çalıştı.

Fenerbahçe'de geçirdiği 2012-2021 yılları arasındaki dönemde, baş antrenör Zeljko Obradovic yönetiminde takımın elde ettiği dört Türkiye Ligi Şampiyonluğu, üç Türkiye Kupası, beş EuroLeague Dörtlü Final'i, üç EuroLeague Finali ve 2016-17 sezonundaki EuroLeague şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

Alex de Souza Süper Lig ekibiyle anlaştı! Alex de Souza Süper Lig ekibiyle anlaştı!

Ayrıca, 2020-21 sezonunda Fenerbahçe'de baş antrenör Igor Kokoskov'un gözetiminde yardımcı antrenörlük yaptı. EuroBasket 2017'de de A Milli Takımın yardımcı antrenörlüğünü üstlendi.

20 Ağustos 2021'de, Quin Snyder yönetimindeki Utah Jazz'da asistan koç olarak göreve başlayan Can, öncesinde Utah Jazz'ın yaz ligi koç ekibinde Salt Lake City ve Las Vegas'ta yardımcı antrenörlük yapmıştı.

2022 yılında Türkiye'ye dönen Erdem Can, Türk Telekom'un başına geçti.