Kaymakamlıktan "bungalov ev" açıklaması Kaymakamlıktan "bungalov ev" açıklaması

Amasya'da, Plevne Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Çetin Çelebi, 15 Aralık'ta okul bahçesinde oyun oynarken aniden fenalaştı. Fen bilimleri öğretmeni Hüseyin Aktaş'ın hızlı müdahalesi sayesinde, öğrencinin kalbi durmuştu ancak Aktaş'ın uyguladığı kalp masajı ve suni teneffüsle Çetin Çelebi'nin kalbi yeniden çalıştı.

Aktaş, olayı şu şekilde anlattı: "Diğer öğrencilerden Çetin Çelebi'nin bayıldığını duyduğumu hemen yanına gittim. Nefes alıp almadığını kontrol ettim, nefes almadığını fark edince hemen kalp masajına başladım. 2-3 dakikalık kalp masajının ardından öğrencimiz nefes almaya başladı. Sağlık ekipleri de hızlı bir şekilde olay yerine ulaştı."

Çelebi, ambulansla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edildi. Yoğun bakımda tedavi gören öğrencinin durumu zamanla iyileşmeye başladı ve normal servise alındı.

Hüseyin Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlk yardım eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Öğrencimizin sağlığına kavuşması en büyük dileğimiz. Ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Okul müdürü İbrahim Malkoç da öğretmen ve öğrencilere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek, "Bu tür bir olayla ilk defa karşılaşıyorum. Temennimiz, öğrencimizin bir an önce sağlığına kavuşması ve aramıza dönmesidir" şeklinde konuştu.

Olay, okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti.