Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan’ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine yönelik ithamlarını eleştirdi. Altun, Netanyahu'nun, dikkatleri İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı insanlık dışı eylemlerden saptırmaya çalıştığını belirtti.

"Hiç kimse bu masala inanmıyor"

Altun paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Sinan Ateş davasında skandal! Mahkeme talep etmeden, bilirkişi raporu hazırlanmış! Sinan Ateş davasında skandal! Mahkeme talep etmeden, bilirkişi raporu hazırlanmış!

Mevcut İsrail hükümeti, dikkatleri Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırımdan başka bir yöne çevirmek için büyük çaba sarf ediyor. İsrail Başbakanı davasının haklı olduğunu iddia ederek hükümetinin ayrım gözetmeksizin işlediği cinayetleri, savaş suçlarını ve uluslararası hukuku hiçe saymasını savunmaya kalkıyor. Birçok İsrailli de dahil artık hiç kimse bu masala inanmıyor. Netanyahu, Filistinli sivilleri öldürmek ve vatanlarından göçe zorlamak için 7 Ekim'i bir bahane olarak kullanıyor. Kendisi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde aleyhine açılan dava nedeniyle tutuklanabilirim endişesiyle bugün panik halinde. Bazı Batılı yönetimlerin diplomatik koruması, Netanyahu'yu uluslararası hukuk gereğince yargılanmaktan kurtaramayacak.

Altun, Netanyahu’nun hükümetinin savaş suçlarını ve sivillere yönelik saldırılarını savunmaya çalıştığını dile getirerek, bu çabaların artık dünya kamuoyunda itibar görmediğini ifade etti. Netanyahu’nun, Filistinli sivillere yönelik katliamları meşrulaştırmak için 7 Ekim'i bir bahane olarak kullandığını söyledi.

Altun, Netanyahu'nun UCM'de yargılanma korkusu yaşadığını ve Batılı devletlerin diplomatik desteğine rağmen adaletten kaçamayacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Filistin davasındaki kararlılığını ve adaletin sağlanması için yürüttüğü mücadelenin süreceğini vurguladı.

Editör: Ömer Göyce