Geçtiğimiz günlerde TBMM'den geçen tartışmalı sokak hayvanları düzenlemesinin ardından Ankara'nın Altındağ ilçesinde çok sayıda sokak köğepinin toplu mezarda bulunması tepki çekmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz." denildi. 

6 kişi gözaltına alındı

Hayvanseverler, Altındağ ilçesinde onlarca katledilmiş köpeğin görüntülerine ulaştı. Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde çalışan bir kişi öldürülen köpeklerle ilgili hayvan hakları savunucularıyla temasa geçti.

13 köpek, bir kedi, bir yavru köpek, iki de koyunun cansız bedeni toplu mezarın içinden çıkarıldı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Öldürülen köpeklerin darp edildiği iddiası ise kan dondurdu.

Parçalanmış köpek cesetleri bulundu

Artı Gerçek'in haberine göre; yaşanan olaylara tanıklık eden hayvan hakları savunucusu Neylan Solmaz, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

“Biz ihbar üzerine barınağa geldiğimizde barınağın yeni yıkandığını gördük. Bize sorun olmadığı ifade edildi; ancak alanda yoğun bir koku olması sebebiyle Altındağ Belediyesi Veterinerlik binasından bir 10 dakika dağa doğru tırmandığınızda açılmış çukurlar ile karşılaştık. Hayvanlar vahşi şekilde katledilmiş. Parçalanmış köpek cesetleri var. Hayvanların ayakları ve elleri bağlanmış şekilde öldürülerek çuvallarla çukura atılmış. Eski ve yeni çok sayıda çukur var” dedi.

16 ile yeni vali ataması yapıldı! 16 ile yeni vali ataması yapıldı!

Yasa yürürlüğe girmeden sokak köpekleri toplanmaya başlandı, vicdanlar sızladı Yasa yürürlüğe girmeden sokak köpekleri toplanmaya başlandı, vicdanlar sızladı

Editör: Kemal Ilıkkan