İkilinin işlediği cinayet ve işkence suçlamalarıyla mahkemede yargılanmalarının ardından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldılar.

AB dışişleri bakanları, Orta Doğu gündemiyle olağanüstü toplanacak AB dışişleri bakanları, Orta Doğu gündemiyle olağanüstü toplanacak

Mahkeme, anne ve erkek arkadaşının kötü ruhları uzaklaştırmak adına gerçekleştirdikleri iki günlük ayin sırasında, küçük Maximiliano'yu döverek öldürdüklerini tespit etti. Çiftin, çocuğun ölümünün kendilerini gizli bir altın mezarına götüreceğine inandıkları belirtildi.

Maximiliano'nun istismara uğramış bedeni Ekim 2022'de Kolombiya'nın Cuturu Alto köyü Segovia'da bir gizli mezarda bulunmuştu.

Mahkeme, anne ve erkek arkadaşının "vudu bebekleri" ve "büyü kitapları" kullanarak satanist bir tarikatı yönettiklerini belirtti. Bu tarikatla bağlantılı olan beş kişi daha polis tarafından tutuklandı.

Çocuğunu Satanist Ayinlerine Kurban EttiAltı yaşındaki Maximilano'nun kaybolduğu gün, annesi markete gittiğini ve dönmediğini iddia etmişti. Ancak daha sonra okula arayarak çocuğunun o gün hasta olduğunu ve gelemeyeceğini belirttiği ortaya çıktı.

Polis, çocuğun evinde yaptıkları aramada çeşitli ayinlerle ilişkilendirilen eşyalar bulduklarını açıkladı. Bu arasında "Süper Kara Büyü Kitabı" adında bir kitap, üç farklı yayınevine ait büyü kitapları ve çeşitli hayvanların ölülerinin saklandığı şişeler bulunuyordu.

Kolombiya hükümeti, çocuğun annesi, annesinin erkek arkadaşı ve çocuğun büyükannesi dahil olmak üzere birkaç aile üyesinin, tarikatın parçası olduğunu tespit etti. Üvey baba, tarikatın lideri olarak kabul edilirken, diğerlerinin üzerinde kontrol uyguladığı belirtildi.