Meclis'te sık sık karıştığı kavgalarla gündeme gelen AK Parti İzmir milletvekili Alpay Özalan, bugün de Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul milletvekili Ahmet Şık'la ettiği kavgayla gündeme getirdi. 

Aynı zamanda eski milli futbolcu ve teknik direktör olan Alpay Özalan, 27. ve 28. dönemde AK Parti sıralarından TBMM'de yer almıştır. Peki Alpay Özalan kimdir? Futbol kariyerini ne zaman bıraktı? Alpay Özalan siyasete ne zaman girdi. İşte Alpay Özalan'ın hayatı ve kariyeriyle ilgili az bilinenler...

Alpay Özalan-Ahmet Şık kavgası...

TBMM, Gezi Parkı davasından hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla toplandı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın konuşması sonrası Meclis'te kavga çıktı. Oturuma sık sık ara verildi.

600 üyeli Meclis'te toplantı yeter sayısı olan 200'e ulaşıldı. Özel oturumu yöneten AK Parti TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ Ahmet Şık'a söz verdi.

Şık AK Parti sıralarına bakarak "Sizde hiç utanma yok. Zerre miktar utanmanız yok. Haysiyetiniz yok" dedi. Bunun üzerine AK Partililer kürsüye yürüdü.

Daha sonra kürsüden konuşmasına devam eden Şık, AK Parti sıralarına bakarak "Hepinizin toplamının bu memlekete Atalay kadar hayrı dokunsa ömür boyu şükür namazı kılacak insanlarsınız. Bu ülkenin en büyük terör örgütü bu sıralarda oturanlardır" dedi.

Kavgada DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit yaralandı.

Kaşı açılan Koçyiğit'e ilk müdahaleyi CHP milletvekili Murat Emir yaptı.

Koçyiğit Meclis Hastanesi'ne kaldırılırken, kürsünün etrafında yerlerdeki kan lekeleri görevliler tarafından temizlendi.

Bekir Bozdağ, oturuma önce 15'er, daha sonra da 45 dakika ara verdi.

Alpay Özalan kimdir?

Eski milli futbolcu, teknik direktör ve sporcu olan Alpay Özalan, futbol hayatına Altay’da başladı. Alpay Özalan, sırasıyla Beşiktaş, Fenerbahçe, Aston Villa (İngiltere), Incheon United (Güney Kore), Urawa RedDiamonds (Japonya) ve FC Köln'de (Almanya) oynadı.

1992'den 2008'e kadar milli takımda görev alan Alpay Özalan, milli takımlar formasını 127 defa giydi. 

Alpay Özalan ne zaman milletvekili oldu?

Alpay Özalan, ilk olarak 2018'deki genel seçimlerde AK Parti'den İzmir milletvekili seçildi. 2023'teki genel seçimlerde yeniden İzmir milletvekili seçilerek Meclis'e girdi. 

Alpay Özalan Meclis'teki kavgaları

Ahmet Şık'la olan kavgası Alpay Özalan'ın Meclis'te karıştığı ilk kavga değil. Alpay Özalan, daha önce de benzer olaylara imza attı.

2018: TBMM Genel Kurulu'nda 2018'de yaşanan kavgada AK Partilii milletvekilleri ile HDP milletvekilleri torba yasa teklifinin görüşülmesi sırasında birbirine girdi. HDP'li Ahmet Şık'ın konuşmasından sonra çıkan tartışmada AK Parti milletvekilleri ile HDP milletvekilleri kavgaya tutuştu. Kavgada eski futbolcu yeni milletvekili Alpay Özalan AK Parti saflarında başı çekti.

2020: TBMM Genel Kurulu'nda 'hak ihlalleri' konusundaki meclis araştırma önergesi görüşülürken kavga çıktı. Milletvekilleri yumruklarını sıkarak birbirlerinin üzerine yürüdü. Tartışma sırasında AK Partili Alpay Özalan, "Hadi lan, Sen Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkanımıza laf ediyorsun, ayıp be, terbiyesiz" dedi.

Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı

2021: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt vermek üzere kürsüye gelen Özgür Özel, “Şehitleri alkışlatıyormuş gibi kendini ayakta alkışlatma çakallığına kapılmasın” ifadesini kullanınca AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Özel’in üzerine yürüdü. Diğer vekiller de araya girince tartışma büyüdü ve yumruklaşmaya varan olaylar yaşandı.

Editör: Ercan Çankaya