Almanya 2022 Dünya Kupası ilk mücadelesinde Japonya ile karşılaşıyor. E Grubu maçında iki takımda turnuvaya iyi başlamak niyetinde. Maç önü çekilen fotoğrafta Alman oyuncular ağızlarını kapatarak bir protesto gerçekleştirdi. Almanya "Bizi kol bandından mahrum etmek, sesimizi reddetmekle aynı şeydir. Konumumuzun arkasındayız." diyerek FIFA'ya mesaj gönderdi.

 One Love kol bandı yasağı

Katar'da yapılan Dünya Kupası için futbolcuların LGBTİ+ topluluğuyla dayanışma göstermek amacıyla tasarlanan One Love kol bandı takma girişimi FIFA tarafından yasaklanmıştı. FIFA One Love kol bandı takan ülkelerin kaptanlarının sarı kart ile cezalandırılacağını açıklamış bu sebeple Hollanda, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İsviçre, Galler ve İngiltere kol bandını takmayacaklarını açıklamıştı.

FIFA "Protesto yapmayın" uyarısı yapmıştı

Almanya, bu eylemle FIFA'nın "Protesto yapmayın" diyerek 32 ülke federasyonuna gönderdiği mektubu da bir nevi yırtıp atmış oldu. FIFA, turnuva öncesi yazdığı mektupta siyasi ve ideolojik eylemler yapılmamasını çağrısı yaparak "Futbola odaklanalım" demişti.