İzmir’de yaşanan bu olay sonrası Fenerbahçe S.K.’den açıklama geldi.

Göztepe ile Fenerbahçe arasında oynan maçta tansiyon yükselmişti. Tribüne giremeyen taraftarlara desteğini gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yabancı madde isabet etmiş ve sahaya giren bir Göztepe taraftarı da Ali Koç'a saldırı girişiminde bulunmuştu. İzmir’de yaşanan bu olay sonrası Fenerbahçe S.K.’den açıklama geldi.

Açıklamada ‘’Başkanımız Ali Y. Koç ve Genel Sekreterimiz Burak Kızılhan da taraftarlarımızın olduğu tribüne gitmiş ve yetkililerle görüşmüştür. Devamında, taraftarımızın içeri girmesi ve olayların yatışmasıyla Başkanımız ve Genel Sekreterimiz yerlerine gitmekteyken, hiçbir sebep olmaksızın Göztepe akreditasyon kartına sahip bir futbol teröristi tarafından başkanımıza arkadan fiili saldırıda bulunulmuştur.’’  denilerek olayın ayrıntılarına yer verildi.

Fenerbahçe S. K. yetkililere de ‘’ufak taşkınlıklarda ilgililer hakkında derhal işlem yapıldığı ve tedbir uygulandığı herkesin malumuyken,  Göztepe akreditasyon kartlı bu şahsın ayrıcalığı kimden ve nereden gelmektedir?’’ diyerek seslendi.

Fenerbahçe S. K. Olay öncesi ve sonrası yaşananlara dair de gereken adımların atılacağını duyurdu.

Editör: Uğur Kaçar