Trendyol Süper Lig'de 6. hafta maçlarının hakemleri belli oldu Trendyol Süper Lig'de 6. hafta maçlarının hakemleri belli oldu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) duydukları güveni vurgulayarak, "TFF'den beklentimiz, sosyal medya algıları ve baskılara rağmen doğru bildikleri yolda devam etmeleridir," dedi. Koç, Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'in medya yayın haklarına dair beIN Medya Grup ile TFF arasında imzalanan anlaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Koç, İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki TFF Yönetim Kurulu'na güvendiklerini belirterek, "TFF Başkanı, adaleti sahaya getireceklerini söylüyor. Şampiyonlukların sahada kazanıldığı algısı güçlendikçe kalite ve güven de artacaktır. Son iki yılda birçok önemli isim Türkiye'ye gelmeye başladı, bu da ilgi ve alakayı artıracaktır. BeIN Sports, Süper Lig'i dünya çapında tanıtacak. Türk futbolunun dünya genelinde daha fazla izlenir hale gelmesi gerekiyor. TFF'den sosyal medya algıları ve baskılara aldırmadan, doğru bildikleri yolda ilerlemelerini bekliyoruz. Bu gerçekleştiğinde futbolda büyük değişimler yaşanacaktır. Federasyonun boyun eğmeyeceğine inanıyorum," şeklinde konuştu.

Koç, korsan yayıncılıkla mücadelenin önemine de değinerek, "Korsan yayıncılık konusunda yayıncı kuruluş ve devletimiz elinden geleni yapıyor, ancak bu yeterli değil. Devletimizin teşvikiyle gerekli teknolojik yatırımlar yapılmalı. Korsanı tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmayabilir ama önemli ölçüde azaltabiliriz. Kalite ve adalet duygusu arttıkça, 3 yıl içinde 350-400 milyon dolarlık bir gelir hedefleyebiliriz. Yayıncı kuruluşa teşekkür ediyorum; yeni yayın ihalesi geçmişe göre iki kat arttı. Bunu bardağın yarı dolu tarafı olarak görmek önemli bir başarı. Geçmiş federasyona da hakkını vermek lazım, çünkü doğru işlerden biri olarak değerlendirilebilir," dedi.

Koç, Spor Toto gelirlerinin artırılması gerektiğine de vurgu yaparak, "Kulüpler büyük yatırımlar yapıyor, bu oyuncuları burada tutmak ise daha zor. Türk futbol ekonomisinin sürdürülebilir hale getirilmesi şart. Aksi halde Türkiye, bahis cenneti haline gelir ve şike gibi sorunlar yaşanır. Spor Toto gelirleri, sürdürülebilir ekonomi için en hızlı çözüm olabilir. Tüm kulüplerin Spor Toto geliri şu anda 12 milyon dolar, bu rakamın 330-340 milyon dolara çıkması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu konuda çalışmalar yapılıyor. Hakem yönetimi ve cezaların standardize edilmesi de büyük beklentimizdir," şeklinde değerlendirdi.