Alanya'da okuyan ikiz depremzede çocuklarla ilgili skandal bir olay yaşandı.

Korhan Berzeg nasıl öldü? Korhan Berzeg nasıl öldü?

Önce Damgalama Sonra Disiplin

Kahramanmaraş merkezli depremlere Antakya'da yakalanan, deprem sonrası 4.5 saat enkaz altında kalan 16 yaşındaki ikiz sporcu kız kardeşler kaldıkları yurtta önce birlikte uyudukları için "eşcinsel" damgası yedi, ardından da spor okulu müdürü tarafından disipline verildi. Yurttan atılan depremzede çocukların babası hem okula hem de yurda dava açacak. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği de ikiz kızların avukatlığını üstlendi.

Alanya lise okuyan depremzede ikiz kız kardeşler önce kaldıkları yurttan oldu, şimdi de okuldan atılma tehdidi ile karşı karşıya.

Eşcinsel Kızlarınızı İstemiyoruz

6 Şubat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Dilek'in sosyal medyada paylaştığı habere göre yurtta kalan ikiz kız kardeşler, yine aynı yurtta kalan başka bir öğrenci tarafından "birlikte uyuyorlar" diye şikayet edildi. İddialara göre yurttan sorumlu öğretmen çocukların durumunu değerlendirmek yerine "Siz eşcinselsiniz" ifadelerini kullandı. Yurt Müdür Yardımcısı Ş.Y. de ikiz çocukların babasını arayarak, "Kızlarınız eşcinsel, gelin kayıtlarını alın. Okulda ve yurtta kızlarınızı istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

15 Aralık akşamı yurt yönetimi depremzede ikiz kız kardeşleri hiçbir gerekçe göstermeden yurttan attı. Kardeşler geceyi tanıdıklarının evinde geçirdi.

Çocukların Adı Çıktı

5 Ocak tarihinde okul müdürü depremzede ikizlerin babasını arayarak çocuklarını disipline sevk ettiklerini söyledi. Okul müdürünün babaya, "Çocuklarınızın adı okulda çıktı, ben onları okulda tutamam” ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Çocuklarının tek yumurta ikizi olduğunu söyleyen baba, deprem sonrası aynı okulun yurdunda kalmaya başlayan kızlarından birinin enkaz altında kalma korkusu nedeniyle kardeşiyle aynı yatakta uyumaya başladığını ifade etti. Yaşanan olaylar üzerine depremzede çocukların babasının hem yurt yetkililerine hem de okul yönetimine dava açacağını ve çocuklarının kaydını almayacağı öğrenildi. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği de ikiz kızların avukatlığını üstlendi.