BBC'ye göre, Roldan'ın cesedine kimsenin sahip çıkmaması üzerine 18 Mayıs'ta Envigado kentindeki bir mezarlığa gömüldü. Kolombiya polisi cesedin çalındığını söyledi.

8d6a7ef3-ckelucc4b9wxoe186wcm8k

GECE MEZARLIĞA GİDEREK ÇALDILAR

Los Choneros adlı grubun iki numarası olan Junior Roldan, Ekvador'da faaliyetlerde bulunuyordu. İki kez saldırıyla karşı karşıya kalan ve Kolombiya'ya kaçan Roldan, Kolombiya'nın Antioquia bölgesinde ölü olarak bulunmuştu. Polis, Roldán'ın parayı çalmak isteyen korumasının Roldán'ı öldürmüş olma olasılığını değerlendirdi. Ancak davanın zanlıları tutuklanmadı.

Kolombiya polisi, 12 Eylül Salı günü mezarlığın kapısının açık olduğunu görünce bölgede aramalara başladı ve duvardaki bölmeye gömülen cesetlerin bulunduğu mezarlık kapılarından birinin açık olduğunu tespit etti.

Polis, kapısı açık olan bölmenin Junior Roldan'a ait olduğunu ve cesedin gece mezarlığı ziyaret eden kişiler tarafından çalındığını aktardı. Soygunun doğrudan çete liderini mi hedef aldığı yoksa hangi sebeple olduğu henüz bilinmiyor.

WhatsApp Görsel 2023-09-15 saat 11.01.10

CEZAEVİ ÜZERİNDE DRONE İLE PATLAMA

Geçmişte Junior Rolda'nın tutulduğu hapishanenin üzerinde dronelara yüklenen patlayıcılarla öldürülmek istenmişti. Los Choneros'un birçok üyesinin tutuklanmasının ardından çete, Ekvador cezaevlerindeki en etkili çetelerden biri haline geldi ve yurt dışı operasyonlarını hapishaneden yürütmeye başladı.