Ekonomi

Akaryakıt fiyatları ne kadar? Bugün benzin ve motorin kaç TL? (17 Eylül 2024)

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile vergi artışları akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. 17 Eylül 2024 itibarıyla İstanbul, Ankara ve İzmir'de benzin, motorin ve LPG fiyatları güncellendi.

Abone Ol

Brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyen en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Ayrıca, son dönemdeki vergi artışları da akaryakıt fiyatlarına zam ve indirim şeklinde yansıyor. 17 Eylül 2024 Salı günü itibarıyla Türkiye genelindeki güncel akaryakıt fiyatları belli oldu.

İstanbul akaryakıt fiyatları

İstanbul'da benzin ve motorin fiyatları, Avrupa ve Anadolu yakasında küçük farklılıklar gösteriyor. İstanbul'da 17 Eylül itibarıyla litre başına benzin fiyatları şu şekilde:

Avrupa Yakası Benzin: 41.55 TL
Avrupa Yakası Motorin: 41.74 TL
Avrupa Yakası LPG: 25.16 TL
Anadolu yakasında ise:

Anadolu Yakası Benzin: 41.43 TL
Anadolu Yakası Motorin: 41.66 TL
Anadolu Yakası LPG: 24.62 TL

Ankara akaryakıt fiyatları

Başkent Ankara'da 17 Eylül itibarıyla akaryakıt fiyatları:

Benzin: 41.88 TL
Motorin: 42.15 TL
LPG: 25.17 TL

İzmir akaryakıt fiyatları

İzmir'de benzin ve motorin fiyatları, diğer illere göre biraz daha yüksek seyrediyor:

Benzin: 42.33 TL
Motorin: 42.66 TL
LPG: 24.92 TL

Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor?

Türkiye'deki akaryakıt fiyatları, Akdeniz piyasasında belirlenen işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve döviz kuru değişiklikleri göz önünde bulundurularak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Her ne kadar fiyatlar ülke genelinde benzerlik gösterse de, dağıtım firmalarının rekabet politikalarına ve şehir bazlı serbestliğe bağlı olarak küçük farklılıklar görülebiliyor.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan bu dalgalanmalar, önümüzdeki günlerde Brent petrol ve döviz kuru hareketlerine göre değişiklik gösterebilir.