Benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları (19 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları) Benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları (19 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları)

17 Ağustos akaryakıt fiyatlarında son durum ne? Petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişimler akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. İşe kendi arabasıyla gidenden, otobüs ve taksi şoförüne varıncaya kadar herkes akaryakıt fiyatlarındaki indirim ve zamları merak ediyor.

Benzin, motorin ve LPG fiyatları ilden ile değişiklik gösteriyor. Hatta bir il içinde dahi ilçeler arasında fiyat farkı oluyor. İstanbul, Ankara, İzmir’de akaryakıt fiyatları ne durumda?

İstanbul Avrupa yakasında benzinin litresi 44.54 TL, Motorinin litresi 43.84 TL, LPG’nin litresi ise 22.94 TL olduğu görünüyor. İstanbul’da Anadolu yakasına baktığımızda ise benzinin litresi 44.43 TL, Motorinin litresi 43.77 TL, LPG’nin litresi ise 22.39 TL olarak karşımıza çıkıyor.  Avrupa yakasında Anadolu yakasına göre akaryakıt fiyatları daha paalı.

Başkent'teki fiyatlara bakacak olursak, orada da benzin litre fiyatı 44.95 TL, motorin litre fiyatı 44.30 TL olarak vatandaşa sunuluyor. Ankara’da LPG’nin litre fiyatı ise 22.94 TL.

Büyükşehirlerimizden İzmir ise benzin ve motorin fiyatında İstanbul ve Ankara’yı geride bırakıyor. İzmir’de benzin ve motorin fiyatının daha yüksek olduğu görünüyor. İzmir’de benzinin litresi 45.41 TL, motorinin litresi 44.83 TL şeklinde. İzmir’deki LPG fiyatına baktığımızda ise 22.64 TL durumunda.

Petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişimler dışında nakliyat gibi bir çok etkenin de akaryakıt fiyatlarında yerel bazda değişikliklere sebep olduğu anlaşılıyor.

Editör: Uğur Kaçar