14 Ağustos 2001'de Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin 39. partisi olarak kurulan AK Parti, 23. yıl dönümünü kutladı. AK Parti Kongre Merkezi'ndeki törende vatandaşlara hitap Erdoğan, konuşmasında özellikle değişim vurgusu yaptı.

Pınarhisar'dan çıkılan yolda, AK Parti’nin en büyük destekçisinin millet olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Yorulan varsa, rehavete kapılan varsa çekilsin” dedi.

Hiç kimsenin bu dava da rehavete kapılma lüksüne sahip olmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“2028 seçimlerinde de milletimiz gayretimizi, tecrübemizi takdir edecek ve emaneti yine AK Partili kadrolara, bizlerin ehil ellerine teslim edecektir. Daha yapacak çok işimiz var. daha gidecek uzun yolumuz var. Milletimizin tercihi ile daha uzun yılar iktidarda olacağız. Millete memlekete hizmet edeceğiz. Birilerinin gazı ile iktidar hayali kuranlar yine hüsrana uğrayıp avuçlarını yalayacak. AK Parti milletin partisidir. Milet sevdalılarına AK Parti çatısında yerimiz var. AK Parti değerlerini benimseyen herkese kapımız açıktır, bundan sonra da açık kalacaktır.”

AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, partiye katılan belediye başkanlarının isimleri de açıklandı. İşte AK Parti'ye geçen belediye başkanlarının isimleri…

Fidan: Esad’la görüşmeye hazırız Fidan: Esad’la görüşmeye hazırız

AK Parti’nin değerleriyle benimseyen herkese kapılarının açık olduğunu da vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre sürecinin bir vitrin yenileme olmayacağını ve ciddi bir revizyonun gerçekleştirileceğini ifade etti.

Ardından AK Parti’ye katılan 13 belediye, 2 de bağımsız milletvekilinin rozet takma merasimi düzenlendi. Daha önce İYİ Parti’den istifa eden bağımsız İstanbul Milletvekilleri Ersagun Yücel ve Seyithan İzsiz’in katılımıyla AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 266’ya yükselmiş oldu.

Editör: Elif Erbay