Adıyaman Belediye Başkan adayı olarak Ziya Polat gösterildi. Polat, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği mezunu olup, daha önce Elazığ ve Sakarya'da Orman Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulunmuş, son seçimde AK Parti'den Adıyaman Milletvekili adayı olarak gösterildi. 48 yaşında olan Polat, evli ve 3 çocuk babası.

İlçelerdeki adaylar ise şu şekilde:

Besni ilçesinden Reşit Alkan, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olup, enerji ve madencilik sektöründe faaliyet yürütmekte. 52 yaşında olan Alkan, evli ve 3 çocuk babası.

Çelikhan ilçesinde mevcut başkan Mustafa Bulut tekrar aday gösterilmişti. Bulut, 1994'te Refah Partisi'nden Çelikhan Belediye Başkanı seçilmiş olup, 2004, 2014 ve 2019 seçimlerinde AK Parti'den Belediye Başkanı olarak seçilmişti. Eğitimci olan Bulut, 72 yaşında, evli ve 5 çocuk babasıdı.

Gerger ilçesinden Erkan Aksoy aday gösterilmişti. İstanbul'da tekstil sektöründe faaliyet gösteren Aksoy, 2019'da AK Parti'den Gerger Belediye Başkanı seçilmişti. 37 yaşında olan Aksoy, evli ve üç çocuk babası.

Gölbaşı ilçesinden Hakan Toydaş aday gösterilmişti. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Toydaş, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Halen serbest avukatlık yapmakta. 51 yaşında olan Toydaş, evli ve 3 çocuk babası.

Kahta ilçesinden Mehmet Can Hallaç aday gösteridi. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu olan Hallaç, Gaziantep ve Şanlıurfa büyükşehir belediyelerinde Ulaşım Daire Başkanlığı yaptı. Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevinde bulunan Hallaç, 59 yaşındadır ve evli 3 çocuk babası.

Samsat ilçesinde mevcut başkan Halil Fırat tekrar aday gösterildi. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Fırat, Yüksek lisansını Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde yaptı. AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı'nda yönetim kurulu üyeliği yaptı. 44 yaşında.

Sincik ilçesinde mevcut başkan Mehmet Korkut tekrar aday gösterildi. İstanbul Üniversitesi Adalet Yüksekokulu'nu tamamlamış olan Korkut, İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği mezunu ve Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Eğitimci olan Korkut, 47 yaşındadır, evli ve iki çocuk babası.

Korhan Berzeg nasıl öldü? Korhan Berzeg nasıl öldü?

Tut ilçesinden aday olarak Ercan Öncebe gösterildi. Preston Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Öncebe, madencilik ve enerji sektöründe yönetici olarak görev yaptı. 59 yaşında, evli ve 3 çocuk babası.