Üsküdar Vaniköy'deki kaçak villaya ilişkin bakanlık incelemesi devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kaçak yapı hakkında 16 Ağustos'ta suç duyurusunda bulunulduğu öne sürülmüştü.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB'nin, Vaniköy'deki kaçak yapılaşmaya ilişkin açıklamasının doğru olmadığını belirtti.

"Belge geriye dönük"

Kabaktepe, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "İBB, 16 Ağustos'ta suç duyurusunda bulunduğunu iddia etmiştir. Fakat 22 Ağustos'ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca gerçekleştirilen denetim sonrası, aynı gün saat 16.41'de suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundukları tespit edilmiştir. Bu durumda İBB'nin, suç duyurusunu çok daha önceden gerçekleştirdiği beyanı gerçeği yansıtmamaktadır. Bu durum, İBB'nin kamuoyuna yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiğini açıkça ortaya koymaktadır." dedi.

İBB’nin 16 Ağustos tarihli belgesinin geriye dönük hazırlandığına işaret eden Kabaktepe, "Ancak İBB tarafından 16 Ağustos'ta düzenlendiği iddia edilen bu tutanak, gerçekte 22 Ağustos'taki suç duyurusuna dayanarak geriye dönük hazırlanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğünün denetiminin ardından İBB aceleyle geriye dönük bir yapı tadilat tutanağı oluşturmuştur. Tutanağın hızla ve geriye dönük hazırlandığı, tutanakta yer alması gereken birçok detayın eksik olmasıyla açıkça görülmektedir” ifadelerini kullandı.

"İstanbul halkını kandırıyorlar"

Kabaktepe, yaşananların, İBB yönetiminin İstanbul halkına ne denli büyük bir saygısızlık içinde olduğunu gösterdiğini kaydederek, paylaşımını şöyle tamamladı:

''Tıpkı geçmişte Fazilet Durağı yalanında olduğu gibi, İBB yönetimi bir kez daha gerçeği çarpıtarak, İstanbul halkını kandırma yolunu seçmiştir. İstanbul halkı, böylesi çelişkili ve yanıltıcı bir yönetimi hak etmiyor. Şeffaflık ve dürüstlükten uzak bu anlayışı kınıyor, İBB'yi halkı doğru bilgilendirmeye ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum. Son olarak, İBB yönetiminin her meseleyi oldubittiye getirme çabasını esefle karşılıyoruz. Bu tür yaklaşımlara karşı İstanbul halkının hukukunu korumaya devam edeceğiz."

PKK/KCK soruşturma kapsamında 12 şahısa işlem yapıldı! PKK/KCK soruşturma kapsamında 12 şahısa işlem yapıldı!

Editör: Ömer Göyce