Gündem

AK Partili İlçe Başkanı: Yavaş'ın korumaları beni darp etti

Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde yaşanan olaylar sonrası, AK Parti Mut İlçe Başkanı Adem Çopur, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın korumaları ve CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone Ol

İddiaya göre, Yavaş'ın festivaldeki konuşması sırasında Çopur'un sözlü eleştirileri üzerine bir arbede yaşandı ve Çopur darp edildiğini ileri sürdü.

AK Parti Mut İlçe Başkanı Adem Çopur, kendisini darp ettikleri gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş'ın korumaları ve CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Emniyete davet edilen Günay ve beraberindeki 2 kişi gözaltına alındı.

İddiaları reddedip şikayetçi oldu

3 kişi ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. CHP Milletvekili Gülcan Kış, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Baro Başkanı Gazi Özdemir ve partililer de adliye önüne giderek Günay'a destek verdi. Savcıya ifade veren Abdurrahman Günay, olay sırasında protokoldeki yerinden bile kalkmadığını belirterek iddiaları reddedip, yalan beyanda bulunduğu iddiasıyla Çopur hakkında şikayetçi oldu.

Günay ve beraberindeki 2 kişi, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.