Gündem

AK Parti'den “çözüm süreci” yanıtı: Masamızda yok

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "yeni çözüm süreci" tartışmalarına ilişkin ilk kez konuştu. Ala 'Bizim şu anda masamızda böyle bir şey yok.' dedi.

Abone Ol

Siyasette son günlerin en çok konuşulan konularından olan 'yeni çözüm süreci' tartışmalarına ilişkin Ak Parti’den ilk resmi açıklama geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, 'Bizim şu anda masamızda böyle bir şey yok.' dedi.

Ala, Anadolu Yayıncılar Federasyonunda (AYF) basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“Güncel meselelerde güncel gelişmeler belirleyici oluyor”

Siyasette pozitif bir iklimin bulunduğuna dikkat çeken Ala, "Partiler ve liderler arasında bir diyalog ikliminin olduğu çok açık. Diyalog iklimi oluştu ve buna da gelişmelerle katkıda bulunuyorlar." dedi.

Diyalog ikliminin Türkiye için önemli olduğunun vurgulayan Ala, şunları söyledi:

"Bundan sonra temel meseleler konuşulabilir, konuşuluyor zaten. Seçim sonrası diyalog iklimindeki iyileşmeyi çok kıymetli buluyorum ve atılan tahkim edici adımları da kıymetli buluyorum. Bunları Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu iklimi kurumsallaştırması için de yeni anayasa yapım süreçlerini çok değerli buluyorum. Güncel meselelerde güncel gelişmeler belirleyici oluyor. Bugün bir karara varılır, bir kanaat vardır, yarınki gelişmelere göre kanaat değişebiliyor önemli olan o iklimin korunmasıdır."

"Bizim şu anda masamızda böyle bir şey yok”

Ala, "Çözüm süreci mi başlıyor?" sorusu etrafındaki tartışma, yorum ve haberlerin anımsatılması üzerine ise, "Bizim şu anda masamızda böyle bir şey yok. O daha önce yapıldı, oldu bitti. O zaman kendi zaviyemden söyleyeyim, Türkiye o günden bugüne birçok şey yaşadı. Şimdi sorun da farklı, o sorunlara bulunacak çare de farklı. Yani her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki. Tabii ki onların da doğrusuyla, eksiğiyle, yanlışıyla fazlasıyla gördüğü fonksiyon vardır." dedi.

"Artık Türkiye'nin yeni şeyleri tartışıyor olması lazım”

Efkan Ala, şu anda temel meselelerinin, Türkiye'yi hangi enstrümanlarla nereye taşımak istedikleri olduğunu ifade ederek, çok farklı alanda yapısal reforma ihtiyaç duyulduğunu, onlara odaklandıklarını söyledi. Ala, bunların içerisinde gelişmiş bir demokrasiden gelişmiş bir ekonomiye kadar her konunun bulunduğunu belirterek, "Artık Türkiye'nin yeni şeyleri tartışıyor olması lazım. Yani sürekli hafızamızda kalmış, çözsek bile, çözmüş olsak bile dönüp dönüp aynı şeyleri tartışıyor olmamızın bize bir faydası...'Bazılarını çözdük, bazılarını da çözemiyoruz' diyelim. Takılıp kalmanın bir anlamı yok, bir sonraki aşamaya geçelim. Belki orada elde ettiğimiz imkânlarla diğer meseleleri çözeriz, kalmış olan, çözemediğimiz meseleleri çözeriz." dedi.