Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe'nin deplasmanda 3-2 kazandığı Trabzonspor maçının ardından yaşanan tartışmalar büyüyor. 

Konuyla ilgili olarak AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç de konuştu.

Fenerbahçe, 15 yıl sonra ilk peşinde! Fenerbahçe, 15 yıl sonra ilk peşinde!

Genç, "Tabi ki taraftarımızın bu kışkırtmalara yenik düşüp sahaya girmesi kabul edilemez. Futbol disiplinine aykırıdır. Sahaya giren seyirci gerekli maç cezalarını almalıdır, alacaktır da. Fakat sadece seyircimiz değil kanun önünde eşitlik gereğince herkes yaptığı eylemin karşılığındaki cezayı ayrıcalık görmeksizin almalıdır. Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen taraftara yumruk ve ölümcül nitelendirilebilecek şekilde tekme atan futbolcuların hakkında gerekli soruşturma başlatılarak en ağır cezanın alınması noktasında yaşanan tüm süreci dikkatli bir şekilde takip edeceğiz" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a da yüklenen Ahmet Metin Genç, “Düşürebiliyorsa düşürsün bakalım. Düşürsün, lig düzelir belki. 13 sene önce de aynısını söylemişti. Düşürsün bakalım. İşi öyle provoke etmeye gerek yok. Burada bir olay var, devlet yargı, ele almış inceliyor ama benim şehrimi bunların üzerinden karalamaya hiç Allah’ın kulunun hakkı yoktur. Buna müsaade etmeyiz. Dün de etmedik, bugün de etmeyiz” ifadelerini kullandı.