CHP'de 'adaylık' tartışmaları: Genel Başkan Yardımcısı'ndan açıklama... CHP'de 'adaylık' tartışmaları: Genel Başkan Yardımcısı'ndan açıklama...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da uğradığı suikaste ilişkin sert eleştirilerde bulunan Çelik, İsrail'in bölgedeki barış ve güvenliği tehdit ettiğini vurguladı.

Çelik, "İsrail bugün bölge savaşı istediğinin ilk tetiğini çekmiştir. Bölgede tehdit olan İsrail'dir." dedi.

İsrail'in saldırılarına sert tepki

Çelik, açıklamalarında İsrail'in saldırılarına karşı en güçlü sesin Türkiye'den çıktığını belirtti. "Bugün gerçekleşen saldırı katliamcı şebekenin zulümlerine devam edecektir. İnsanlık tarihinde görülmemiş bir soykırıma imza attılar. Bunun karşısında en güçlü ses Türkiye'den çıktı." ifadelerini kullandı. Batı toplumlarının barış için inisiyatif almak yerine savaş gemisi göndermeyi tercih ettiğini söyleyen Çelik, "İsrail bugün bölge savaşı istediğinin ilk tetiğini çekmiştir. Bölgedeki ülkelerin güvenliğini tehdit etmektedir." dedi.

ABD'nin tutumu ve Ortadoğu barışı

ABD'nin İsrail'i koruma konusunda yaptığı açıklamalara da değinen Çelik, "İsrail'e bir saldırı olursa korumaya hazırız dedi ABD. Bölgede tehdit olan İsrail'dir." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Filistin'in Ortadoğu barışının kilidi olduğunu belirterek, "Eğer soykırım yapmak için destek isteyeni ayakta alkışlarsanız o da başka eylemlere geçer. Saldırı silsilesi gerçekleştireceğini ortaya koydu. Ortadoğu barışının kilidi Filistin'dir." dedi.

"İsrail bölge barışını hedef alıyor"

Netanyahu ve ekibinin uluslararası hukuk çerçevesinde durdurulması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Gelinen noktada Netanyahu ve ekibinin uluslararası hukuk çerçevesinde durdurulması gerekiyor. Barış isteyenleri öldürmektir mesaj. Haniye barış için çalışıyordu. İsrail bölge barışını hedef alıyor. İsrail bölgedeki bütün ülkeleri tehdit ediyor. Dünya barışının önündeki tehdit Netanyahu ve ekibidir. Barış isteyenler ortak harekete geçmelidir. İsrail barışa karşı suikast yaptı." dedi. Çelik, Haniye'nin şehit edilmesinin bütün İslam dünyası için büyük bir acı olduğunu belirterek, "İsrail'in bundan sonraki saldırıları için son uyarı kabul etmek gerekir. Bu katliamcı şebekeye karşı barışı güçlendirmeye devam edeceğiz. Bütün insanlığa başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Elif Erbay