Gündem

Aile Danışmanı Olma Şartları, Ne Kadar Maaş Alır?

Her ailede mutlaka bir tartışma yaşanmaktadır. Bu insanların doğasında olan bir olaydır. Burada önemli olan husus tartışmanın ileriye taşınmamasıdır. Hem zihinsel hem de duygusal hasar almak istemiyorsanız uzman yardımına baş vurmalısınız. Bu yardımı ancak aile danışmanı olma şartları taşıyanlardan alabilirsiniz.

Abone Ol

Aile Danışmanı İçin Hangi Okul Okunur?

Aile danışmanı olmak için farklı meslek grupları için özel eğitimler verilmektedir. Öncelikle üniversitelerin, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, psikoloji ve psikolojik danışmanlık bölümlerinden birini bitirmeniz gerekir. Aile danışmanı için hangi okul okunur? Diyorsanız, okul sonrası kurs almanız gerektiğini de bilmelisiniz. Bununla ilgili olarak resmî gazetede yayınlanmış olan yönetmeliği de inceleyip bilgi sahibi olmanız mümkün.

Aile danışmanı Ne İş Yapar?

Aile danışmanlarının ana görevi sorunlu ilişkiler için terapi yapmaktır. Evli çiftler arasında yaşanan sorunlar ile ilgili terapi seansları düzenleyen danışman farklı görüşme teknikleri uygular. Çiftlerle ayrı ayrı görüşme yaptığı gibi tek tek bireysel seanslar da yapabilir. Aile içerisinde anne baba ve çocuklarla da terapi seansı düzenleme yetkisi ve bilgisi vardır.  Aile danışmanı ne iş yapar? Derseniz resmi danışman sıfatıyla mahkemelerde şahitliğine de başvurulabileceğini bilmelisiniz. Gerek duyulduğu zamanlarda mahkeme heyeti tarafından sahip oldukları bilgiler için çağırılabilirler veya görevlendirilebilirler.

Aile Danışmanı Ne Kadar Maaş Alır?

Meslekteki deneyim ve eğitiminize göre ücret aldığınız mesleklerden birisi de aile danışmanlığıdır. Yapılan seans başına ücretlerin belirlendiği bu meslekte kendinizi tanıtmanız oldukça önemlidir. Aile danışmanı ne kadar maaş alır? Diyenlerin bilmesi gereken şey saat ücreti alıyor olmalarıdır. Seans ücretleri yaklaşık olarak 500 lira ile 2000 lira arasında değişiklik gösterir. Eğer çocuk psikolojisinde uzmanlaşmış bir pedagog olursanız seans başına 1000 ile 3000 lira gibi bir kazancınız olur. Eğer aile danışmanı olma şartları taşıyorsanız serbest çalışacağınız bir ofis açmanız önerilir. Dilerseniz de kamu kurumlarına başvuru yapabilirsiniz.