Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Hesaplara Geçecek?

Aile Destek Ödemeleri, 2024 Ağustos ayı itibarıyla da devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayında sona ermesi beklenen ödemelerin yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurdu. Peki, Ağustos ayı aile destek ödemesi ne zaman hesaplara yatacak?

Aile Destek Ödemeleri Uzatıldı Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ağustos 2024 tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası Aile Destek Programı'nın 2024 yılının sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Bakan Göktaş, bu kapsamda ilk ödemelerin 9 Ağustos 2024 itibarıyla vatandaşların hesaplarına aktarılacağını belirtti.

Ağustos 2024 Aile Destek Ödemesi Hangi Tarihte Yatacak?

Aile Destek Programı kapsamında Ağustos ayı ödemeleri, 9 Ağustos 2024 itibarıyla hesaplara yatmaya başlayacak. Bu ödemeler, her ay olduğu gibi ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırılacak ve hanelerin aylık geliri ve çocuk sayısına göre belirlenen miktarlarda yapılacak.

ABD Hazine Bakanı: FED'in faiz kararı olumlu ABD Hazine Bakanı: FED'in faiz kararı olumlu

Aile Destek Ödemeleri Ne Kadar?

Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeler, hane gelirine göre belirleniyor. İşte Ağustos 2024 itibarıyla yapılacak ödemelerin miktarları:

450 TL ve altı gelir: 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı gelir: 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı gelir: 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL'den az gelir: 850 TL

Aile Destek Ödemesi Nasıl Sorgulanır?

Ağustos ayı aile destek ödemesinin hesaplara geçip geçmediğini sorgulamak isteyen vatandaşlar, e-Devlet sistemi üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilir. Bunun için "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" bölümünde yer alan "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C. kimlik numarası ile giriş yapılması yeterlidir.

Sorgulama için e-Devlet bağlantısını kullanabilirsiniz: Aile Destek Ödemesi Sorgulama

Aile Destek Programı Neden Uzatıldı?

Aile Destek Programı, sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak, ihtiyaç sahibi hanelere destek sağlamak amacıyla uzatıldı. Bakan Göktaş, 2 yıllık program kapsamında 4 milyondan fazla haneye destek sağlandığını ve bu desteklerin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Bu süre zarfında, toplamda 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis edildi.

Editör: Haber Merkezi