MSB: Pençe-Kilit Operasyonu'nda 2 PKK/YPG’li terörist etkisiz hele getirildi MSB: Pençe-Kilit Operasyonu'nda 2 PKK/YPG’li terörist etkisiz hele getirildi

HABER MERKEZİ / ÖZEL HABER
ARZU ERDOĞRAL

Ağıralioğlu, İYİ Parti’de genel başkan yardımcı ve parti sözcüsü olduğu dönemde hitabet yeteneğiyle dikkat çekmiş, bir süre sonra Genel Başkan Meral Akşener tarafından parti sözcülüğünden alınıp bir anlamda kızağa çekilmişti. Ağıralioğlu bir süre sonra İYİ Parti’den istifa etmişti. Ancak kamuoyunda Ağıralioğlu’nun bir siyasi hareket başlatacağı beklentisi oluşmuştu.

Beklenti karşılığını buldu ve samimihaber.com’un ulaştığı bilgilere göre, Ağıralioğlu partiyi önümüzdeki sonbaharda kuracağı partisi için Ankara’da genel merkez binası tuttu. Yeni parti için politika, ekonomi, akademi vs. dünyasından önemli isimlerin katılımı sağlandı. Ayrıca geniş bir uzman grubu yeni partinin tüzüğünü, programını yazmaya başladı.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Yavuz Ağıralioğlu, genel merkez binasının tutulduğu ve tüzük yazımına başlandığı bilgisini doğruladı. Ağıralioğlu, partinin sonbaharda kurulup siyaset sahnesindeki yerini alacağını hatırlattıktan sonra; “Parti fiziken kurmak çok kolay. Asıl milletin kalbine, milletin ümidine, milletin beklentisine kurmak lazım partiyi. Asıl buna gayret etmek lazım. Yüzlerce parti var, herkes kuruyor. İşte asıl mesele milletin kalbine kurmak” dedi. 

Partinin adının ne olacağına henüz tam karar vermediklerini belirten Ağıralioğlu, hangi isimlerin yer alacağı konusunu da netleştirdikten sonra açıklayacağını söyledi. Partide yer alacak isimler ve parti politikasıyla ilgili şunları söyledi: “Memleketin hizmetini en iyi görecek, memleketi için en çalışkan evlatlarını elimizden geldiği kadar bu milletin hizmetine sunacağız. Bizim için siyaset memlekete, millete borcumuzu ödeme mesuliyetimizin yeri. Dolayısıyla biz siyaseti alacaklı duygusuyla değil, borçlu duygusuyla yapacağız”.

Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa eden Koray Aydın’ın yeni partiye katılabileceği iddialarına ilişkin ise; “Biz herkesle görüşüyoruz. Bu memleketin sorunları var, sorunları çözecek evlatları da var. Memleket için görüşleri, gayretleri, alınteri faydalı olan insanların önümüzdeki süreçte bir araya gelebileceği siyasi mecburiyet yolları var. Milletimiz, devletimiz zorda. Zor zamanlar yaşıyoruz, ekonomide zor zamanlar yaşıyoruz, göçmen yükümüz var, çocuklarımızın eğitim, ülkemizin adalet problemi var, tasarruf problemi var, enflasyon problemi var. Yani çok problemimiz var. Bu ülkenin, biz bunları çözebiliriz diyen namuslu, gayretli, düzgün evlatları var ve onun için bu partiyi kuruyoruz. Bu milletin evlatlarının bu memleket için bir araya geleceği zamanlar başladı.