İstanbul Ağır Ceza Mahemesin'de görülen davada 6 tutuklu sanık SEGBİS ile mahkemeye katıldı. 1 tutuksuz olan sanık ise duruşMa salonunda hazır bulundu. Pişmanlık hükümlerinden yararlanan örgütün hukuk imamı olan Fatih Kılıç şunları söyledi:

"Bu örgüt insanın tüm hücrelerine zerk ediyor. Adnan Oktar operasyon sürecine gelene kadar zıvanadan çıkmıştı" dedi.

Fatih Klıç; Adnan Oktar'ın normal biri görünmek için AVM'lere gidİp koruma ordusuyla gezdiğini,ciddi bir yakalanma korksu olduğunu vurguladı.

'Aşağılık kompleksi olan biriydi'

İfadesine devam eden Kılıç;

"Yarın bir gün operasyon olursa suçlarına ortak arıyordu. Megolaman, aşağılık kompleksi olan biriydi. Sürekli övülmeyi isterdi. Adnan Oktar'ın en büyük korkusu yalnız kalmaktır. Adnan Oktar hiçbir kitabını, makalesini kendi yazmadı ekibi yazdı ama kendisi yazmış gibi yaptı. Helal yoldan para kazanmayı bilmez, 10 lira para kazanmayı bilmez. Hep başkaları üzerinden geçinir. Sadece çok iyi konuşmayı bilir" şeklinde konuştu.

Adnan Oktar'a verilen ceza onandı! Adnan Oktar'a verilen ceza onandı!

'Adnan Oktar ne istediyse ne dediyse dışarıda da yapıldı.' 

Fatih Kılıç,

Erdoğan'dan teğmenlere: Siz bu kılıçları kime geçiyorsunuz? Erdoğan'dan teğmenlere: Siz bu kılıçları kime geçiyorsunuz?

"Bütün bu işi organize eden avukatlar. İçerdeki insanları etkin pişman olmamaları için kontrol altında tutmaya çalışıyordu. Sonra herkes birbirine mektup yazmaya başladı. Adnan Oktar'ın konforu değişmedi. Cezaevinde örgütü istediği gibi yönetti. Adnan Oktar ne istediyse ne dediyse dışarıda da yapıldı. İnsanları içeride manipülasyonla, telkinle tutuyorlardı" dedi.

Fatih Kılıç'ın ifadesinin ardından söz alan Adnan Oktar Kılıç'a 

 "Fatih Bey bu arkadaş grubuna neden geldiniz? Kaç yıl kaldınız?" diye sordu.Tanık Kılıç, "İşe ihtiyacım vardı, 20 yıl kaldım örgütte." diye cevap verdi. Bunun üzerine Adnan Oktar, "20 yılda sizi etkileyen güzel şeyler nelerdi? Hoşuna giden şeylerden bahsetmiyor" diye sorunca mahkeme başkanı sözünü keserek araya girdi, "Sormak istediğiniz spesifik bir şey varsa sorun yoksa sizi geçeceğiz." dedi. Bunun üzerinede Adnan Oktar'ın soruları geçildi.

Tanık olarak dinlenen Müge Öğütçü, örgütün yapısının nasıl olduğunu ilk başlarda bilmediğini, iddianameyi okuyunca öğrendiğini ve hemen örgütten ayrıldığını ancak bunu Adnan Oktar'a bildirmediğini dile getirdi.

Adnan Oktar'a verilen ceza onandı! Adnan Oktar'a verilen ceza onandı!

Adnan Oktar hariç tüm tutuklular serbest kaldı

Ara kararını açıklayan mahkeme Adnan Oktar hariç diğer tüm tutuklu sanıkları yurt dışına çıkış yasağı koyarak adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.Serbest kalan isimler; Meltem Daban,Ferhunde Eda Babuna,Elvan Şahin, Aslı Efeoğlu, Mine Kalça.