Bella Hadid, Adidas'ın reklam yüzü oldu 

Adidas'ın yeni ayakkabı markasının reklam yüzü olarak ilan edilen Filistin asıllı Amerikalı ünlü model Bella Hadid, Siyonistlerin hedefi oldu. 
Filistin kökenlerini açıkça dile getiren ve İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden savaşını eleştiren model, markanın retro esintili ayakkabısının posterlerini süsledi.
Ünlü model, geçtiğimiz Mayıs ayında, Filistin'in yanında durduğu için işi ile tehdit edildiğini, ölüm tehditleri aldığını söyleyerek mankenliği bıraktığını duyurmuştu. 
Ancak, marka ile daha önce yaptığı anlaşma gereği retro modeli için kameraların karşısına geçti. 

Filistin basını: İsrail askerleri bir Türk vatandaşını öldürdü Filistin basını: İsrail askerleri bir Türk vatandaşını öldürdü

Kampanyanın tanıtım reklamları ve sosyal medya paylaşımlarının ardından, İsrailli ve Siyonistlerin önde gelen isimleri ve internet siteleri tarafından karalama kampanyası başladı. 
Öte yandan Filistin medyasında ise firma ile Hadid arasında yapılan reklam işbirliği övülerek, videolara yapılan yorumların "tahrik kampanyası" olduğu belirtildi. 
Reklam videolarına yapılan yorumlarda İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının devam ettiği, bölgeyi harap ettiği ve tüm mahalleleri yerle bir ettiği bir dönemde, İsrail'in Olimpiyat Oyunları'ndan men edilmesi çağrısında bulunuldu. 
İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırılarda 250'si futbolcu olmak üzere yaklaşık 350 sporcu bombardımanlarda öldürüldü. 
 

Editör: Burçin Çelikkol