30 Ağustos'ta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Adanaspor teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti.

1. Ligde mücadele eden Adanaspor, teknik direktör Sol Bamba'nın hayatını kaybettiğini duyurdu. Kulüp sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Bamba'nın, Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında 30 Ağustos'ta deplasmanda oynadıkları Manisa FK maçı öncesi rahatsızlandığı ifade edildi.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu

Açıklamada, "Teknik Direktörümüz Bamba, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve burada verdiği yaşam savaşını maalesef kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere camiamızın başı sağ olsun." denildi.

Futbolculuk kariyerinde 3 sezon boyunca Trabzonspor forması da giyen Bamba için Türkiye Futbol Federasyonu da taziye mesajı yayınladı. Türkiye Futbol Federasyonu taziye mesajında, Bamba'nın anısına bu hafta oynanacak olan tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını da ifade etti.

"Bu kayıp bizi derinden sarstı"

Adanaspor Başkanı Asil Bostancı, hastane önünde yaptığı açıklamada, yaşadıkları büyük acı nedeniyle konuşmakta zorlandığını dile getirerek, "Çok üzücü bir olay yaşadık. Bu bizim için tamamen beklenmedik bir durumdu. Sol, yüreği futbolla atan, futbolu seven, iyi kalpli ve düzgün bir insandı. Allah rahmet eylesin, bu kayıp bizi ve takımı derinden sarstı," ifadelerini kullandı.

Bostancı, Bamba ile uzun vadeli planlar yaptıklarını belirterek, "Çok farklı projelerimiz vardı, daha uzun soluklu olacaktı. Bu hikâye böyle bitmemeliydi. Çok üzgünüz, ne diyeceğimi bilemiyorum. Şu anda evrakları bekliyoruz, büyük ihtimalle yarına yetişecek. Federasyonla da görüştük, cenazeyi Fransa'ya nakledeceğiz. İnşallah ben de gideceğim," dedi.

Bamba'nın maç sabahı otelde ateşlendiğini belirten Bostancı, "Bu tamamen beklenmedik bir şeydi. Daha önce tedavisini görüyordu, ancak maç sabahı kan değerlerinde bir düşüş olmuş ve hastaneye kaldırdık. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Maç sabahı ateşi yükselmiş, kusma yaşadı, hemen ambulansa bindirip hastaneye götürdük," şeklinde konuştu.

Bu arada, Sol Bamba'nın eşi Chloe Elizabeth Bamba'nın da Fransa'dan Manisa'ya geldiği ve cenaze nakil işlemlerini takip ettiği öğrenildi.

Eşi Manisa'ya geldi: Onu sevmek büyük bir onurdu

Sol Bamba'nın eşi Chloe Elizabeth Bamba, eşinin ölümünün ardından sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:

"Son birkaç yılda Sol'un kanserle mücadelesini izledim. Zihinsel gücü inanılmazdı, fiziksel olarak da olağanüstüydü. Ne yazık ki bu hiçbir zaman adil bir savaş olmadı. Her şey düzeliyor gibi görünürken kriz başladı ve 31 Ağustos'ta bu savaşı kaybettik. Bu süreçte çok zorlandık, ama yine de neşelenmeyi ve gülmeyi başardık. Hayatımın en zor anlarını yaşadım, ama aynı zamanda en güzel anları da... Sol, bu kaderin Tanrı'dan geldiğini kabul etti ve bununla yaşamayı öğrendi. Onu tüm kalbimizle sevdiğimizi biliyordu ve bunu ona hissettirdim. Sol tarafından sevilmek ve onu sevmek büyük bir onurdu. Ondan çok şey öğrendim, o benim kahramanımdı. Kalbim şu an çok kırık. Onun tarafından sevilmek büyük bir ödüldü."

Editör: Uğur Kaçar