Türkiye İşçi Partisi'nin tutuklu Hayat Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğu ve mahkeme kararına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Son olarak Anayasa Mahkemesi (AYM), Atalay hakkında ikinci kez "hak ihlali" kararı vermişti.

Adalet Bakanı Tunç, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nun, Can Atalay hakkındaki ihlal kararına uyulmaması nedeniyle yapılan ikinci başvuruda da hak ihlali kararı vermesine ilişkin, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kararın verildiği sırada TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesinin görüşüldüğünü belirten Tunç, kararı bütçe görüşmeleri sırasında öğrendiklerini belirtti. Tunç, "Kısa karar verildi. Ardından gerekçeli kararının da yayınlanması lazım. Sonraki süreçte Resmi Gazete'de yayınlanması lazım. Sonraki süreçte, yargı süreci içerisinde tüm bunlar değerlendirecek hususlardır" diye konuştu.

Edanur'un ölümüne ilişkin bir kişi tutuklandı Edanur'un ölümüne ilişkin bir kişi tutuklandı

"BU KARARIN DEĞERLENDİRMESİNİ DE MAHKEMELER YAPACAKTIR"

AYM'nin önceki ihlal kararına Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin uymadığını hatırlatan Tunç, şöyle devam etti:

"Uymamasının gerekçelerini de daha önce konuşmuştuk. Anayasa'mızın 83, 14, 148, 148. maddenin 4. fıkrası... Tüm bunları değerlendirecek olan da olay mahkemenin önüne geldiğinde o mahkemeler. Bu maddelerin yorumlanması bakımından Anayasa Mahkememiz ile Yargıtay'ımız arasında bir görüş farkı ortaya çıkmıştı. Bu görüş farkından dolayı bir karar söz konusu oldu. Bu yeni bir karar. Bu kararın değerlendirilmesini de yine ilgili mahkemeler yapacaktır. Hep beraber süreci takip edeceğiz."