ChatGPT Kullanırken nelere dikkat etmeli ChatGPT Kullanırken nelere dikkat etmeli

AB Komisyonu'nun açıklamasına göre, 'ortak şarj' gereklilikleri, 2024 itibarıyla cep telefonları, tabletler, dijital kameralar, kulaklıklar, mikrofonlu kulaklıklar, taşınabilir hoparlörler, video oyun konsolları, e-okuyucular, klavyeler, fareler ve taşınabilir navigasyon sistemleri için geçerli olacak. Dizüstü bilgisayarlar ise 2026 yılında bu düzenlemeye dahil edilecek.

Çevre Dostu Bir Düzenleme Olacak

Bu yeni düzenleme kapsamında kullanılacak ortak bağlantı noktası olarak USB-C belirlenmiştir. Bu, tüketicilere cihaz markasına bağlı olmaksızın herhangi bir USB-C şarj cihazıyla cihazlarını şarj etme imkanı sağlayacaktır. Geçiş dönemleri, sektörün bu düzenlemeye uyum sağlaması için gerekli süreyi sağlamak amacıyla önceden belirlenecek.

AB Komisyonu, 'ortak şarj' sisteminin çevre dostu bir ortam yaratması ve tüketicilere yeni bir elektronik cihaz aldıklarında ekstra bir şarj aleti almak zorunda kalmamaları konusunda rahatlama sağlaması bekleniyor. Ayrıca, bu uygulamanın yıllık elektronik atık miktarını 980 ton azaltması öngörülmektedir.