İstanbul Kemerburgaz’da 1 Mart 2024’de meydana gelen kazada, Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, kazadan saatler sonra yurtdışına kaçmıştı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; anne-oğlu 18 Haziran’da farklı saatlerde mahkemedeydi. Eksik belgeler nedeniyle Eylem Tok hakkındaki dava 27 Haziran’a, oğlu Timur Cihantimur hakkındaki dava ise bugüne ertelendi. Aci Ailesi’nin avukatı Hacı Orhan, şunları söyledi:

Erdoğan’ın ABD ziyaretinde ‘Türkiye Ortadoğu’da hem masadadır hem sahadadır’ mesajı verilecek Erdoğan’ın ABD ziyaretinde ‘Türkiye Ortadoğu’da hem masadadır hem sahadadır’ mesajı verilecek

ÖNEMLİ OLAN CEZA ALMALARI

"Buradan da olan gelişmeleri anlık olarak takip ediyoruz. Bizim için, orada ceza almışlar ya da ülkemizde ceza almışlar önemli değil. Önemli olan bir ceza almış olmaları. Mahkemedeki hal ve hareketleri bile ne kadar psikolojilerinin bozulduğunu gösteriyor.”

Duruşmaya ilişkin Hürriyet’e konuşan Baba Özer Aci şunları söyledi: Elleri kelepçeli gelmiş, durgunmuş, suçlu kıyafeti giydirmişler bunlar bile beni mutlu ediyor. 27 Haziran’ı dört gözle bekleyeceğiz,” Anne Pervin Aci ise “ Çocuğundan ayrı kalmak nasılmış, ne hissediyor şimdi?

İLK FOTOĞRAF GELDİ

Cezaevindeki koşullardan şikayetçi olan Cihantimur'un avukatlarının denetimli serbestlik isteyeceği öğrenilirken; cezaevinden ilk fotoğraf da geldi.

Gazeteci Emrullah Erdinç paylaştığı fotoğrafa "Timur Cihantimur’un Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu İslah evindeki dosyasında yazan bilgilere göre’ Cihantimur 14 Haziran 2024 getirildiği belirtiliyor. Yargılanması devam ettiği için hüküm kısmı boş bırakılmış durumda. Dosyada yaşının 16 olarak belirtilmesi nedeni 28 Haziran’da 17’sinde gün alacak olması. Yani bir hafta sonra Timur Cihantimur’un doğum günü . Yine dosyadaki bilgiye göre Federal Suç ibaresi yer alıyor." not düştü.

OT YOLUP TUVALET TEMİZLİYOR

Cihantimur'un avukatları ise savunmalarını Cihantimur'un kötü şartları üzerine kurdu. Çocuk tutuklular için rehabilitasyon cezaevinde kalan Timur Cihantimur'a burada ot yolma, yer ve tuvalet temizleme gibi işler yaptırıldığı öne süren avukatlar, "Islah evinde çok kötü şartlar altında kalıyor. Bu çocuğun topluma kazandırılması lazım. Verilen görevleri yapmakta zorlanıyor. Kendisine zarar vermesinden korkuyoruz" ifadesini kullanmıştı. 

Eylem Tok'un ABD'deki duruşmasında sıcak gelişme Eylem Tok'un ABD'deki duruşmasında sıcak gelişme