Philadelphia Emniyet Müdürü Kevin Bethel, olayın gerçekleştiği sırada yaklaşık 30 el silah sesi duyulduğunu açıkladı.

Bethel, basın toplantısında, iki grup insanın birbirlerine ateş etmeye başlamasıyla panik yaşandığını belirtti. Olay yerinde bulunanlar kaçışırken, bir polis tarafından vurulan 15 yaşındaki silahlı çocuğun da aralarında olduğu üç kişi yaralandı. Ayrıca, polisin olaya müdahale etmek için kullandığı aracın bir çocuğa çarptığı ve çocuğun bacağının kırıldığı bildirildi. Polis tarafından vurulan 15 yaşındaki şüpheli dahil olmak üzere beş kişi gözaltına alındı. Olay yerinde beş silah ele geçirildi.

Azerbaycan-Ermenistanbarış anlaşması Kazakistan'da gerçekleşecek Azerbaycan-Ermenistanbarış anlaşması Kazakistan'da gerçekleşecek

Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, olayın ardından yaptığı açıklamada, Pensilvanya eyalet polisinin Philadelphia polisiyle işbirliği halinde olduğunu ve soruşturmaya tam destek verdiklerini belirtti. Shapiro, "Bayram, Müslüman komşularımız için daima bir sevinç zamanı olmalıdır" diyerek, yaşanan saldırı nedeniyle Philadelphia Müslüman toplumunun her üyesi için üzüntü duyduklarını vurguladı.