Dünya

ABD yetkilileri Biden'in İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmayı takip ettiğini duyurdu!

İsrail ile Lübnan'daki Hizbullah arasındaki çatışma bu sabah saatlerinde doruğa çıktı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, sabah saatlerinde gerçekleştirilen Hizbullah saldırısının ardından bir açıklama yaparak “Başkan Biden, İsrail ve Lübnan'daki olayları yakından takip ediyor” dedi.

Abone Ol

Hizbullah’ın sabah saatlerinde İsrail’in kuzeyine düzenlediği saldırının ardından ABD’den açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’in İsrail ve Lübnan'daki olayları yakından takip ettiğini bildirdi.

Biden’in ulusal güvenlik ekibiyle temas halinde olduğunu söyleyen Savett, “Onun talimatıyla üst düzey ABD'li yetkililer İsrailli mevkidaşlarıyla sürekli iletişim halinde oldular. İsrail'in kendini savunma hakkını desteklemeye devam edeceğiz ve bölgesel istikrar için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışma bu sabah saatlerinde doruğa çıkmıştı. Lübnan’daki Hizbullah bu sabah saatlerinde İsrail'in kuzeyine insansız hava aracıyla saldırı düzenledi. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, “Hizbullah’a ait binlerce roket, İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait 100 savaş uçağı tarafından Lübnan’ın güneyine düzenlenen eş zamanlı önleyici saldırılarla engellendi ve 40 fırlatma noktası imha edildi” açıklaması gelmişti.

İsrail’e saldırı düzenleyen Lübnan’daki Hizbullah da açıklama yapmıştı. Lübnan’daki Hizbullah tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, İsrail’in kuzeyine 320’den fazla roket fırlatıldığı bildirildi. Açıklamada, İsrail’in kuzeyindeki 11 askeri üssün hedef alındığı ve askeri noktalara çok sayıda insansız hava aracı fırlatıldığı ifade edilmişti. Ayrıca Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın üst düzey danışmanlarından Fuad Shukr’un ölümüne neden olan saldırıya karşılık yapılan misillemenin “bugünlük” tamamlandığı vurgulanmıştı.