Dünya

ABD, İsrail için 34 savaş gemisini bölgeye sevk ediyor!

ABD, İsrail’i korumak ve İsrail’e olası bir saldırıyı engellemek için donanmasını bölgeye sevk etti. ABD bölgede 34 savaş gemisi bulunduruyor.

Abone Ol

ABD, İsrail’i korumak ve İsrail’e olası bir saldırıyı engellemek için donanmasını bölgeye sevk etti. ABD Kıbrıs adasının güneydoğusu, Kızıldeniz, Umman ve Basra Körfezi’nde 34 savaş gemisi bulunduruyor.

ABD’nin denizlerdeki hareketliliği dikkat çekti. Bölgeye müdahale edebilecek birçok unsur ile denizlerde yerini koruyor. ABD’nin donanma güçleriyle seferberlik halinde gibi görünüyor. İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından ABD savaş gemilerindeki hareketlilik dikkat çekti. Abraham Lincoln Uçak Gemisi Görev Grubu'nun Umman Körfezine girmesi bekleniyor. 34 farklı çapta ABD savaş gemisi İsrail'i korumak ve İsrail’e olası saldırıları engellemek için bölgeye sevk ediliyor.

ABD donanması konuşlanıyor

ABD’nin donanmasını bölgeye konuşlandırdığı görülüyor. USS Georgia denizaltısı Akdeniz'de beklerken Theodore Roosevelt Uçak Gemisi Görev Grubu, USS John S McCain ve USS Daniel Inoue da Umman Körfezi'nde.  Doğu Akdeniz de ise USS Wasp, USS Oak Hill ve USS New York bulunuyor. Bahreyn’e baktığımız zaman USS Lewis B Puller, USS Russell, USS Cole and USS Michael Murphy de orada bekliyor. Akdeniz’de ise Arleigh Burke, USS Laboon, USS Roosevelt, USS Bulkeley'in olduğu biliniyor.

Donanmanın gücü ne?

ABD’nin bölgeye konuşlandırdığı donanmanın niteliklerine baktığımızda nükleer füze taşıma özelliğinin olduğu görülüyor.  Sahada güdümlü füze destroyerlerinden amfibik gemilere kadar geniş bir donanma mevcut. Donanma helikopterlerle yüzlerce asker, zırhlı araç ve mühimmatı taşıyabilme kapasitesine sahip. İkmal ve askeri nakliye gemisi, sahil koruma gemisi, mayın tarama gemisi gibi bir gerginlik, operasyon veya çatışma halinde ihtiyaç duyulabilecek her şeyi ile ABD sahada. ABD bölgede İsrail’i korumada kararlı olduğunu gösterecek adımları atmaya devam ediyor.