Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan İngiltere ziyareti!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Pazartesi ve Salı günü İngiltere’yi ziyaret etmeyi planlıyor. Blinken ziyareti kapsamında üst düzey hükümet yetkilileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.

Abone Ol

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Pazartesi ve Salı günü İngiltere’yi ziyaret etmeyi planlıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı ziyaret planı hakkında açıklama yaparak ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın 9-10 Eylül tarihlerinde İngiltere’ye ziyaret planlandığı duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller'ın açıklamasına göre planlanan gezide ABD ile İngiltere arasındaki ikili ilişkiler masaya yatırılacak. Öte yandan Hint-Pasifik, ABD, Avustralya ve İngiltere arasındaki AUKUS savunma paktı, Orta Doğu’daki gelişmeler, Rusya-Ukrayna Savaşı gibi dünya ölçeğindeki meselelerin de gündemde olacağı düşünülüyor.

Blinken'ın ziyaret kapsamında üst düzey hükümet yetkilileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor. 

Blinken’ın İngiltere’nin Gazze'ye yönelik saldırılarda kullanılabilecek teçhizat nedeniyle İsrail ile bazı silah ihracat lisanslarını askıya almasından bir hafta sonra ziyaret planlanması dikkat çekti.