Dünya

ABD Başkan adayı Harris, vitesi "Hard Power’a" yükseltti

ABD Başkan Yardımcısı ve başkan adayı Kamala Harris'den Ortadoğu’da gerilimi tırmandıracak bir açıklama geldi. Harris, İran'ın bir nükleer silah edinmesine asla izin vermeyeceğini tüm seçeneklerin masada olduğunu söyledi.

Abone Ol

İsrail'in Lübnan'a saldırıları devam ederken ABD'den bölgede gerilimi bir kez arttıracak çarpıcı bir açıklama geldi.

Harris şahin yönünü gösterdi

Başkan adayı Kamala Harris, rakibi Trump'ın Ortadoğu politikalarını eleştirirken, ılımlı kampanyasını değiştirerek İran'ı vurmakla tehdit etti.

Harris’in, ABD'deki seçimlere bir aydan az bir süre kala yaptığı bu hamle Ortadoğu'daki gerilimin seçime kadar sürdürüleceği şeklinde değerlendirildi.

Harris, tepki çeken açıklamasında, “Şunu herkese söyleyeyim başkan olarak Amerika'nın çıkarlarını İran ve İran destekli teröristlerden savunmak için gerekli olan tüm adımları atmaktan asla çekinmeyeceğim ve İran'ın bir nükleer silah edinmesine asla izin vermeyeceğim. Diplomasi bu hedefe ulaşmak için benim tercih ettiğim yoldur ancak tüm seçenekler masada.” İfadelerini kullandı.

Pezeşkiyan söylemişti…

Harris’in bu çıkışı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın, “ABD ile diğer Batılı ülkelerin bu durumu yatıştırmak istemediğini” ifadelerini akıllara getirdi.

ABD seçim döneminde, İsrail’e destek yarışına giren başkan adayları söylemlerinde İran’ı doğrudan hedef almasa da uyguladığı yaptırımlarını genişleterek ülkeye yönelik baskını arttırdı.

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın başta petrol ve petrokimya sektörü olmak üzere çok sayıda kuruluş ve kişiyi yaptırım listesine eklendiğini açıkladı.