Gündem

ABD Ankara Büyükelçisi, Türkiye’den İran’ı “ikna” etmesini istedi

İran ve İsrail arasında gerilim giderek yükselirken, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelip; “Türkiye devreye girsin, gerilimin düşmesi için İran’ı ikna etsin” mesajı gönderdi.

Abone Ol

HABER MERKEZİ

Gerilimin sürekli tırmandığı Ortadoğu’da dün ilginç bir gelişme yaşandı. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, gazeteciler üzerinden mesaj verip; “Gerilimin azaltılması için Türkiye İran’ı ikna etsin” dedi. 

Ankara Büyükelçiliğinden yakında ayrılacak olan Flake, Reuters’in haberine göre, İstanbul'da gazetecilerle bir araya geldi. Büyükelçi gazeteciler üzerinden; “İran ile ilişkisi olan tüm müttefiklerimizden, İran'ı gerilimi azaltması konusunda ikna etmelerini istiyoruz ve bu ülkelerin arasında Türkiye de bulunuyor" şeklinde mesaj gönderdi. 

Türkiye’nin bu süreçte takındığı olumlu tavrı öven Flake; "Gerilimin tırmanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Gerilimin tırmanmayacağı konusunda bizden daha emin görünüyorlar" dedi.

Son yıllarda Türkiye ile ABD ilişkilerinde gerginliğe neden olan S-400, F-35, İsrail’in katliamları gibi konuların hatırlatıldığı ABD Ankara Büyükelçisi; “Ben ABD ile Türkiye’nin ilişkisinin, uzun zamandır olduğundan daha iyi bir noktada olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı. 

Flake ayrıca, bu ay başında Ankara’da gerçekleşen esir takasında Türkiye’nin oynadığı rolün çok faydalı olduğunu vurguladı. Flake, "Müzakere tarafında yer almadılar ancak lojistik tarafta önemli bir rol oynadılar" dedi.