Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yaptığı ziyaret sırasında İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Borrell, "Gazze, gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olacak" dedi.

'İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ GERÇEK KILMAK İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ'

Lübnan'da Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib ile bir araya gelen Borrell, Lübnan'ın bölgesel bir çatışmanın içine çekilmesini önlemenin son derece gerekli olduğuna dikkat çekti. İsrail'e seslenen Borrell, "Bölgesel bir çatışmanın kazananı olmayacaktır" ifadelerini kullandı. Gazze'deki durum hakkındaki endişelerini de dile getiren Borrell, Gazze'deki halkın yalnızca bombalanmadığını, aynı zamanda aç bırakıldığını söyledi. 

Seçil Erzan: Fatih Terim hiçbir zaman "nereden geliyor bu faiz" diye sormadı Seçil Erzan: Fatih Terim hiçbir zaman "nereden geliyor bu faiz" diye sormadı

Gazze'nin daha geniş Filistin sorununun bir parçası olduğuna işaret eden Borrell, "Gazze, gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olacaktır. İki devletli çözümü nihayet bir gerçeklik haline getirmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi