Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda F Grubu'nun 3. ve son maçında A Milli Futbol Takımı, Volkspark Stadyumu'nda Çekya ile karşılaştı.

Müsabakayı 2-1 kazanan milliler, puanını 6'ya yükselterek grubunu ikinci sırada tamamladı. Bu sonuçla, A Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 3. kez gruptan çıkmayı başardı. Ay-yıldızlılar, bu başarıyı daha önce 2000 ve 2008 yıllarında tekrarlamıştı.

Ayrıca, Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda Çekya ile oynadığı üç maçı da kazanarak önemli bir başarı elde etti. Bu galibiyetlerin tamamı grup aşamalarının son karşılaşmalarında alındı. Son 16 turuna yükselmemizi sağlayan Çekya maçında beş şut pası veren Ferdi Kadıoğlu, Türkiye formasıyla bir Avrupa Şampiyonası karşılaşmasındaki en yüksek sayıyı tekrarladı.

Cenk Tosun Bir İlki Başardı

Trendyol Süper Lig'de 6. hafta maçlarının hakemleri belli oldu Trendyol Süper Lig'de 6. hafta maçlarının hakemleri belli oldu

Çekya karşısında galibiyet golünü atan tecrübeli forvet Cenk Tosun, A Milli Takım tarihinde Avrupa Şampiyonası'nda gol sevinci yaşayan en yaşlı oyuncu oldu (33 yaş 19 gün).