Antalya Altın Portakal Film Festivali iki gün sonra 61. kez perdelerini açacak. 80’den fazla filmin gösterileceği festivalin bu yılki sloganı “Hikayemiz Birlikte” şeklinde olacak. Açılış töreninin olmazsa olmazı kırmızı halı geçidi bu yıl da gerçekleştirilecek. 
Festival, 5 Ekim Cumartesi günü saat 15.30'da düzenlenecek geleneksel kortejle başlayacak. Kortej Cam Piramit önünden başlayıp, 100. Yıl, Güllük ve Karaalioğlu Parkı'nda sona erecek. Festival için hazırlanan afişlerde ve tanıtım filmlerinde, kentte yaşayan değişik meslek gruplarından kişilerin görüntüleri kullanıldı. 

Geçen yıl festivale FETÖ gölgesi düşmüştü

1964'te ilki, Belediye Başkanı Avni Tolunay'ın girişimiyle yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 61'inci kez başlıyor. Festival, geçen yıl Nejla Demirci'nin 'Kanun Hükmü' belgesel filmiyle ilgili yaşanan tartışmaların ardından Kültür Bakanlığı çekilince iptal edilmişti. ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin FETÖ propagandası içerdiği iddia edilmişti. 
Bu yılki açılış törenini sinema oyuncusu Sedef Avcı sunacak. Ayrıca oyuncu Serhat Kılıç özel sahne gösterisi yapacak. 
Törende Altın Portakal sahiplerini belirleyecek Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanı, yönetmen Ferzan Özpetek ile jüri üyeleri de hazır bulunacak.

Siyaset sonrası Barış Atay William Shakespeare'in oyunu ile geri dönüyor Siyaset sonrası Barış Atay William Shakespeare'in oyunu ile geri dönüyor

Onur Ödülleri ve Başarı Ödülleri kimlerin oldu?

Her yıl Antalya caddelerini dolaşıp hayranı oldukları dev isimlerle seyircilerin sıcak buluşmalarına manzara olan kortejin ardından gerçekleşecek olan açılış töreni, usta sanatçılara saygı ifadesi olan Onur Ödülleri’nin takdimine de sahne olacak. Gecede Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer’e Onur Ödülü; genç oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’ye de Başarı Ödülü verilecek.

Editör: Elif Erbay