Sosyal medyada başlayan bir tartışma, 75 kuruşluk madeni para olup olmadığı konusunu gündeme getirdi. Bir Twitter (X) kullanıcısının "75 kuruş var mıydı?" sorusuyla başlayan bu tartışma, birçok kullanıcının ilgisini çekti ve çeşitli yanıtlarla dolu bir diyalog başlattı.

Madeni 75 kuruş var mı?

Twitter'da yapılan bu paylaşım kısa sürede geniş bir kitleye ulaştı ve "75 kuruş var mıydı?" sorusuna verilen cevapların çoğunluğu, böyle bir madeni paranın hiç üretilmediği yönünde oldu. Peki, gerçekten de 75 kuruşluk bir madeni para var mıydı?

Piyasada bulunan madeni paralar arasında 1 kuruş, 5 kuruş, 10 kuruş, 25 kuruş, 50 kuruş ve 1 lira yer almakta. Ancak, 75 kuruşluk bir madeni para hiçbir zaman üretilmemiştir ve böyle bir para birimi mevcut değildir. Kullanıcıların 75 kuruşluk bir para olduğunu düşünme sebebi ise Cumhuriyet'in 75. yılında üretilen madeni paralar üzerindeki "75" yazısından kaynaklanmaktadır.

Dilan Polat'tan yeni video: Sesimi duymak isteyenler olmuş Dilan Polat'tan yeni video: Sesimi duymak isteyenler olmuş

Sonuç olarak, 75 kuruşluk madeni para tartışması sosyal medyada bir merak konusu olarak kalırken, bu tür paraların var olmadığı kesinleşmiştir. Sosyal medya kullanıcılarının bu tür konulardaki ilgisi ve merakı, geçmişteki olayların ve üretilen madeni paraların yeniden gündeme gelmesine neden olabiliyor.

Editör: Elif Erbay