Turkcell'in Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, Türkiye'nin 2026'da 5G hizmetlerini başlatma planının sadece bir hedef değil, aynı zamanda ulusal bir vizyonun ifadesi olduğunu belirtti.

Güngör, "Bu vizyonun gerçekleşmesi için yıllardır öncülük ettiğimiz 5G çalışmalarını hızlandıracak kapsamlı hazırlıklar yapıyoruz. 5G, sadece hızlı internet erişimi değil, aynı zamanda toplumumuzun ve ekonomimizin dönüşümüne katkı sağlayacak bir teknolojidir" dedi.

Turkcell'de 5G çalışmalarının dört ana eksende ilerlediğini söyleyen Güngör, altyapı ve ağ modernizasyonunun yanı sıra yenilikçi uygulamalara odaklandıklarını ve yerli 5G ekosistemi oluşturma çabalarını artırdıklarını açıkladı.

5G Ne Zaman Gelecek

"Türkiye'yi 5G ile tanıştırmak için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz"

Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satınalma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur da Türkiye'nin 5G ve teknolojileriyle tanıştırılması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Beytur, "5G, fiber altyapıyla desteklenmelidir. Biz de fiber altyapıyı genişleterek 5G'nin potansiyelini artırmayı hedefliyoruz" dedi.

5G Teknolojisi Ne Zaman Gelecek

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ise Türkiye'nin 5G'ye geçişinde fiber altyapının önemine vurgu yaparak, yerli ürünlerin kullanımı konusunda da desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Yapay zeka işimizi elimizden mi alacak? Yapay zeka işimizi elimizden mi alacak?

"5G, endüstride büyük değişim yaratacak"

Mehmet Beytur ve Hasan Süel, 5G'nin endüstride büyük bir değişim yaratacağını ve Türkiye'nin bu teknolojiyi etkin bir şekilde kullanması için çalışmaların sürdüğünü belirttiler.